Tuturor ne e greu, insa gasim puterea sa…

Lasati viata sa mearga mai departe oricat de greu v-ar fi. In cele din urma, trebuie doar sa-ti ceri scuze si sa lasi sa plece. In timp ce s-ar putea sa fiti in continuare in fata consecintelor unei decizii proaste, puteti opri obsesia asupra lor. Incetati sa va faceti un timp greu si nu treceti peste limita in incercarea de a agrea persoana care ati ranit-o sau ati tradat-o. Iertarea lor este in mainile lor. Recunoasteti consecintele negative ale stagnarii in trecut si lasati regretele sa plece.

Vina este o emotie foarte comuna pe care toata lumea o simte. Dar este important sa identificati tipul de vinovatie cu care va confruntati. Fiti constienti ca nu toate sentimentele de vinovatie sunt rationale si intentionate. Amintiti-va intotdeauna sa fiti sceptici atunci cand va simtiti vinovati – este emotia incercand sa va arate ceva rational cu privire la comportamentul dvs. sau este un raspuns extrem la o situatie fara sens?

Raspunsul tau aici este primul tau pas spre a te ajuta sa faci fata viitoarelor sentimente de vinovatie. Exista consecinte atunci cand nu ne adresam vinovatiei noastre, cum ar fi senzatia de anxietate, stres si chiar depresie. Asigurati-va ca va confruntati cu greselile dvs. si faceti modificari, astfel incat sa puteti lega orice terminare libera cu situatia inainte de a va deplasa. Pasii de mai sus reprezinta un inceput minunat pentru a va adresa vinovatia si pentru a invata cum sa va ocupati de vina in viata voastra intr-o maniera sanatoasa. Incepeti cu una sau doua si luati nota de progresul dvs.

Dupa ce veti vedea ca aveti control asupra sentimentelor de vinovatie, continuati sa faceti mai multi pasi pana cand sunteti siguri ca v-ati vindecat… complet!

Lasa un comentariu