Ți-ai luat un smartwatch, acum ce e de făcut?

Acum că smartwatchurile au început să devină utile pentru publicul larg, instalarea lor , dacă ne rezumăm doar la sincronizarea cu telefonul mobil și apeluri, se face foarte ușor. Mici complicații ies la suprafață când intervine nevoia de personalizare a noului tău gadget. Orbiți fiind de aspect și ideea de a avea un ceas smartwatch, uităm că acesta poate fi mult mai util decât ne-am putea imagina.

Setările de bază ale smartwatchului

E o etapă pe care probabil deja o cunoști, aceea în care își conectezi ceasul la smartphone și urmezi instrucțiunile indicate de ecranul smartwatchului. Spre exemplu, dacă-ți configurezi un smartwatch cu Android, verifică dacă există și o aplicație făcută de brandul producător al ceasului(Huawei, ASUS, etc.). Aplicațiile lor au ceva mai multe teme personalizabile pentru ceas.

De îndată ce ai parcurs acești primi pași vei observa o varietate de aplicații preinstalate. Începe prin a-ți face dispozitivul mult mai personal prin rearanjarea și adăugarea de aplicații și widgeturi care să-ți afișeze informații precum cele referitoare la fitness, vreme, calendar sau orice altceva.

Plătește cu cardul prin smartwatch!

În plus față de lucrurile de bază cu care eram obișnuiți, cum ar fi setarea de alarme și urmărirea notificărilor, acum se pot efectua plăți direct de pe smartwatch. Fie că folosești Apple Pay, Android Pay sau ce alte aplicații de plată mai sunt, plățile contactless au devenit și mai ușoare decât au fost până acum.

Ceasul se poate dovedi a fi cu adevărat util dacă ești într-o călătorie sau ai mâinile mult prea ocupate pentru a-ți scoate portofelul. Pentru a ne face viața mai ușoară începem cu lucruri mărunte, iar ceasul este unul dintre ele. De regulă, ți se cere să setezi un card ca fiind cel prestabilit, așa că asigură-te că alegi contul principal.

Îmbunătățește calitatea conversațiilor tale

Multe smartwatchuri au acum ecrane generoase, cu diametrul cuprins între 38 – 44mm, ceea ce mie, personal, mi se pare a fi un ecran destul de generos încât să poți să citești foarte ușor notificările și mesajele, însă nu destul încât să poți scrie.

Dacă nu-ți pot folosi folosi mâinile pentru a scrie, atunci vorbitul poate fi o alternativă. Recunoașterea vocală a ceasurilor Apple sau Google este destul de precisă în cele mai multe dintre cazuri. Nu o fi cea mai bună alternativă, mai ales că nu vrei ca ceasul să interpreteze altfel cuvintele și să dai explicații. În plus, puține sisteme sunt acum optimizate pentru recunoașterea limbii române.

Lasa un comentariu