Tehnica Pomodoro: Cum sa-ti stapanesti timpul in secvente de 25 de minute – Partea I

Daca sunteti ca majoritatea oamenilor, gestionarea timpului poate fi o provocare. Castigurile sunt bombardate cu sarcini de lucru, proiecte personale, liste lungi de rezolvat si e-mailuri constante care inunda mesajele primite.

Deci, cum reusesti sa faci totul in modul cel mai eficient?

O posibila solutie este folosirea unui sistem popular de blocare a timpului numit tehnica Pomodoro. In acest articol, voi vorbi despre modul in care 25 de minute „obiceiul Pomodoro” va poate ajuta sa finalizati rapid sarcinile si sa faceti lucrurile intr-un mod rationalizat.

De ce este importanta gestionarea timpului eficient?

Cu cativa ani in urma, am descoperit un adevar simplu numit Legea lui Parkison. Acesta prevede: Lucrarea se extinde pentru a umple timpul disponibil pentru finalizarea acesteia. Puneti succint, aceasta regula inseamna ca, cu cat mai mult timp „dati” un proiect, cu atat mai mult il veti lua pentru al finaliza. Aveti un termen limita de o saptamana de acum? Castigurile vor lua intreaga saptamana pentru a face acest lucru.

Cea mai buna modalitate de a combate legea lui Parkinson este de a crea termene stricte cu dvs. si de a avea literalmente un ceas bifand in fundal pe masura ce lucrati la fiecare sarcina. Nu numai ca acest lucru va va ajuta sa va deveniti mai productivi, veti obtine, de asemenea, mai mult timp „care poate fi cheltuit pentru a face lucrurile distractive in viata.

Gandeste-te in felul acesta:

Exista doar 675,450 de ore in viata umana medie. Orice ceas care este irosit este o ora nu te vei mai intoarce. Daca lucrati din greu in fiecare zi, dar nu obtineti rezultate masurabile, atunci va pierdeti viata – o ora la un moment dat.

Solutia este simpla:

Opriti lucrul la intamplare la proiecte. In schimb, creati un plan pentru sarcinile importante si lucrati pe fiecare cu o mentalitate complet concentrata. Si cel mai bun instrument pentru a face acest lucru este prin tehnica Pomodoro.

Care este tehnica Pomodoro?

Pur si simplu puneti: Tehnica Pomodoro este o tehnica de gestionare a timpului in care va descompuneti toate sarcinile in 25 de blocuri de timp concentrate
Intre fiecare bloc de timp, exista o pauza de cinci minute. Si dupa ce ati terminat patru Pomodoros, faceti o pauza mai lunga – de obicei 15-30 de minute.

La sfarsitul anilor 1980, Francesco Cirillo a venit pentru prima oara cu sistemul Pomodoro (puteti sa vizitati site-ul sau pentru mai multe informatii.) Cirillo a venit cu numele (care este un cuvant italian pentru „tomate”), deoarece el a folosit o tomata ou cronometru atunci cand gestioneaza timpul sau.
Teoretic, aceasta strategie functioneaza pentru ca te concentrezi pe o singura sarcina (cum ar fi scrierea) fara a schimba focalizarea sau multitaskingul. Cand ceasul ticaie, ignorati nevoia de a verifica e-mailul, de a raspunde la Facebook, de a raspunde la mesaje text sau de a face orice alta activitate distragatoare. Esti in zona si concentrat complet.

Lasa un comentariu