Tehnica Pomodoro: Cum sa-ti stapanesti timpul in secvente de 25 de minute – Partea a III – a

Regula # 3: Pomodoros partial Nu conteaza

Din nou, sunt pe cale sa recomand o strategie care nu se aliniaza la regulile tehnicii Pomodoro. Un lucru pe care il sustine Francesco Cirillo este ca Pomodoros pe jumatate completate nu se iau in considerare. Sa presupunem ca ati intrerupt 10 minute intr-o sarcina, atunci inseamna ca nu aveti niciun „credit” pentru sarcina si trebuie sa incepeti din nou.

Nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. In opinia mea, 10 minute de lucru este inca de lucru. Daca va intrerupeti, tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati timpul si apoi sa il adaugati la urmatorul Pomodoro. Odata ce ati terminat acel pomodoro, veti obtine credit pentru a face doua Pomodoros. Iata cum functioneaza aceasta: scrieti timp de 15 minute si primiti un apel important. Raportati rapid „15 minute” in lista de sarcini si discutati cu persoana respectiva. Termina conversatia si te intorci la munca. Incepeti un nou Pomodoro, adaugand timpul de la sarcina neterminata. In acest caz, ar fi de 35 de minute [25 minute (Pomodoro) – 15 minute + 25 minute (2nd Pomodoro) = 35 minute].

Voi recunoaste ca acest proces ar fi probabil sa ameteasca multi „fanfari Pomodoro din greu”, dar simt ca este important sa dezvolti modul in care poti sa faci o munca de calitate in perioade mici de timp (de exemplu 5-10 minute). Cand va dati „credit” pentru ca faceti un efort – chiar si intr-o perioada minuscule de timp – veti avea mai multe sanse sa maximizati acele mici blocuri de timp pe care le obtineti pe parcursul zilei.

Regula # 4: Pomodoros legate de lot Sarcinile care dureaza mai putin de 25 de minute ar trebui grupate in loc sa fie efectuate separat.

De exemplu, am o sarcina numita „comunicare”, care include discutii cu persoane prin e-mail, Twitter, Pinterest, Google+ si Facebook. Fiecare site ar putea dura doar cinci minute din timpul meu, asa ca am dezvoltat un sistem in care conduc cateva Pomodoros de la spate la spate si le trec pe toate imediat. Pomodoro Technique Apps and Tools Mare lucru cu privire la metoda Pomodoro este ca nu aveti nevoie de un instrument fantezist sau ghid pentru a incepe. Intr-adevar, singura „cerinta” este de a folosi o aplicatie sau un simplu cronometru de oua. Deci, sa trecem peste beneficiile ambelor. De ce un ceas de ou? Exista doua motive pentru care un timer de ou functioneaza bine pentru un Pomodoro. In primul rand, actul fizic al infasurarii unui cronometru va ofera angajamentul mental de a incepe sa lucrati la aceasta sarcina. In al doilea rand, sunetul „tick-tick-tick” al oualor creeaza un sentiment de urgenta si te face sa ramai dedicat acestei sarcini. De ce o aplicatie? Cronometrele de ou pot fi un pic „vechi” pentru unii, deci o solutie alternativa este sa utilizati aplicatii care sunt proiectate pentru computerul dvs. si / sau telefonul mobil.

Exista o multime de bune acolo – unii chiar au acel sunet batatorit, care este grozav pentru Pomodoros. Iata cateva dintre preferatele mele: Counter Clock Booster Flower Pomodoro pentru Mac Pomodoro pentru Andriod iTomato Pomodoro Focus Booster Va recomandam sa testati si sa experimentati cu cateva aplicatii Pomodoro diferite inainte de a va stabili pe unul. Mi-a trebuit cateva luni inainte de a ma stabili pe aplicatia de ceas simplu pe care o folosesc zilnic.

Blocarea timpului de pornire utilizand metoda Pomodoro-azi! Viata tau indeparteaza – o ora la un moment dat. Doriti mai degraba: (A) Sa va petreceti timpul in jurul valorii de la proiect la proiect? SAU … (B) Petreceti-va timpul complet concentrat pe fiecare sarcina pentru a va maximiza rezultatele? Speram ca ati ales optiunea B. Cu ajutorul tehnicii Pomodoro, puteti sa „ajungeti in zona” rapid si sa faceti cea mai buna lucrare in modul cel mai eficient. In timp ce ati putea crede ca este prea regulat, aceasta metoda este considerata de multi antreprenori un secret pentru realizarea unui echilibru intre munca si viata. Cand ceasul ticaie, muncesti din greu si cand se opreste, vei face lucruri amuzante si te vei bucura de viata.

Lasa un comentariu