Tehnica Pomodoro: Cum sa-ti stapanesti timpul in secvente de 25 de minute – Partea a II – a

Trebuie sa recunosc ca eram putin sceptic cand am auzit pentru prima oara tehnica Pomodoro. Obisnuiam sa lucrez la sarcini ori de cite ori m-am simtit. Uneori asta insemna doua ore de munca neintrerupta, iar alteori era timp de cateva minute, in timp ce se uita la televizor.

Cu toate acestea, dupa ce am folosit aceasta tehnica de peste trei ani, pot spune sincer ca a fost un „schimbator de jocuri” cand vine vorba de imbunatatirea productivitatii mele personale. Nu conteaza ce sarcina fac – scriind, raspunzand la e-mail, social media sau marketing – ceasul care bifa in fundal ma mentine concentrat asupra sarcinii la indemana.

Daca decideti sa implementati acest sistem, veti putea:

  • Elimina obiceiul multi-tasking.
  • Concentrati-va pe sarcina la indemana.
  • Faceti mai multe lucruri pentru ca veti avea un sentiment de urgenta.
  • Evitati mentalitatea perfectionista prin prea mult „reglaj fin” al unui proiect.
  • Construiti niveluri mai inalte de vointa si concentrare.
  • Reduceti nivelul de stres deoarece faceti un singur lucru la un moment dat.
  • Ca doar un gust din ceea ce ar putea fi viata ta folosind tehnica Pomodoro. Deci, sa vorbim despre dezvoltarea acestui obicei de blocare a timpului.
  • Tehnica Pomodoro in cinci pasi simpli

Iata procesul recomandat pentru urmarirea metodei Pomodoro: tehnica Pomodoro – metoda blocarii timpului

Alege-ti sarcina si timpul total pentru a lucra la ea.

Stabiliti un cronometru la 25 de minute (fie cu un cronometru pentru oua, fie cu o aplicatie). Lucrati pe aceasta sarcina timp de 25 de minute. Evitati toate distragerile si indeamna la mai multe sarcini.

Luati o pauza de 20-30 de minute dupa ce ati terminat patru Pomodoros.

Simplu, dar foarte eficient. Cand utilizati aceasta tehnica, veti vedea o imbunatatire dramatica a productivitatii si a capacitatii dvs. de a face lucrurile. Ca orice sistem, exista reguli de urmat si reguli de ignorat. De aceea imi recomand variatia in sistemul de mai sus. Iata patru linii directoare care va pot maximiza rezultatele:

Regula 1: Pauzele nu sunt optionale

Cand soneria suna, opriti munca, ridicati-va si faceti o pauza. Aveti nevoie de acest timp ca mintea voastra sa va relaxati si sa va energizati pentru urmatoarea sarcina. Utilizati-l pentru a: Faceti exercitii simple, apucati o gustare, mergeti la toaleta, intindeti-va sau faceti o ceasca de ceai. Nu conteaza cu adevarat ce faceti, atata timp cat faceti o pauza.

Regula 2: Durata de timp = Provocarea sarcinii

Ceea ce am de gand sa sugag est rupe regula principala a tehnicii Pomodoro … asa ca folositi-o la discretia dvs .: Modul in care folosesc aceasta metoda este de a lucra in multipli ai blocului de 25 de minute. Timpul real pe care l-am petrecut pe deplin concentrat pe o sarcina depinde de nivelul sau de dificultate. Sarcinile usoare (adica, un nivel scazut de concentrare) pot fi finalizate in blocuri de timp de 50 de minute (2 Pomodoros) sau 1 ora si 15 minute (3 Pomdoros).

Sarcinile mai dificile (adica un nivel ridicat de concentrare) pot fi finalizate utilizand blocul standard de 25 de minute. Intr-adevar, numarul de pacienti pe care il faceti trebuie sa se refere la cat timp va puteti concentra pe o sarcina fara sa va simtiti distrasi. Exemplu: Scrierea nu este o sarcina usoara pentru mine, deoarece necesita un nivel ridicat de concentrare. Deci, ori de cate ori scriu, o voi face in blocuri de timp de 25 sau 50 de minute (de la 1 la 2 Pomodoros). Pe de alta parte, raspunderea la e-mail si corespondenta prin intermediul retelelor sociale este usor de completat. Deci, imi voi pune de multe ori ceasul pentru 3 Pomodoros (1 ora si 15 minute) si voi primi o multime de corespondenta intr-o scurta perioada de timp.

Lasa un comentariu