Te-ai gandit vreodata sa pleci singura intr-o calatorie?

A calatori inseamna a cunoaste, insa nu intotdeauna insotitorii ne pot si ajuta sa ne intoarcem mai „bogati” sufleteste si intelectual din calatorie. Din acest motiv, tot mai multe persoane aleg sa calatoreasca solo, avand o imagine romantica a calatoriei pe cont propriu. Totusi, multi sunt putin naivi, sperand ca, lasand totul in urma si mergand in aceasta aventura ar putea gasi solutia la toate problemele ca vor reveni din aceasta calatorie persoane complet diferite.

Calatoria pe cont propriu te poate lumina din toate punctele de vedere. Vei invata enorm de multe lucruri, atat despre lume cat si despre tine si vei deveni mai puternic in multe feluri. Cu toate acestea, la intoarcere, te vei simti mai pierdut si poate dezamagit de tine insuti, fiindca este posibil sa nu gasesti ceea ce credeai ca te va astepta la destinatie. Poate unii nu stiu, inca, ce asteptari au de la viata, motiv pentru care se simt nefericiti. In retrospectiva, insa, vedeti ca ati gasit lucrurile pe care trebuia sa le gasiti la acel moment si ca sentimentul dezamagirii este absolut inutil, fiindca ati pornit in calatorie cu asteptari gresite.

Majoritatea articolelor si publicatiilor vorbesc despre calatoriile independente pe un ton general si foarte pozitiv. Aceasta abordare ii determina si pe altii sa fie increzatori si sa nu se simta niciodata singuri pentru ca aleg sa gandeasca si sa actioneze intr-o asemenea maniera. Intr-un fel, genereaza un soi de entuziasm si incredere, sugerand ca exista oameni minunati in toata lumea pentru care aceste calatorii sunt modalitati de a trai, alegeri si o suma de lucruri benefice.

Calatoreste, regaseste, iubeste

Calatoria solo este o modalitate de a te regasi. Mai intai de toate, calatorind pe cont propriu si pe propria cheltuiala te va ajuta sa iti salvezi energia si inspiratia, mai mult decat o persoana care alege sa calatoreasca impreuna cu prietenii sau familia. Iei decizii pe cont propriu tot timpul, te adaptezi in mod constant si din moment ce nimeni nu are nimic de exprimat, esti liber sa capturezi toate amintirile si experientele si sa te lasi prada momentelor unice.

Dupa o saptamana in permanenta miscare, veti fi epuizatati, insa nu va lasati descurajati! In cele din urma, vor exista zile in care va veti simti singuri. Dar merita atat de mult! Veti invata atat de mult! Veti invata sa va ascultati si sa nu va doriti prea mult, prea repede si sa va bucurati de timpul liber si pretios. Veti invata ca lucrurile infricosatoare genereaza caracterul si va fac mai increzatori.

A fi speriat este absolut normal si o parte din orice aventura, dar este important sa inveti cum sa ai incredere in tine! De asemenea, veti invata sa va bucurati de a fi pe cont propriu. O zi in care sa puteti merge in propriul vostru ritm si sa faceti poze pe masura ce vedeti ceva interesant, fara sa-i deranjati pe ceilalti. De cealalta parte, veti invata cat de usor este sa te imprietenesti daca faci doar putin efort pentru a initia un dialog. Tot ce iti trebuie uneori este sa spui „buna”!

Lasa un comentariu