Sa ne ducem sarcinile la sfarsit – III

Multa vreme, am considerat ca identitatea mea principala este un „executant”. Nu baietii care lucreaza la spanzuratoare, ci cineva care tocmai a facut lucruri. Am cautat dovezi ca sunt executor, cum ar fi sa fac o multime de sarcini intr-o zi si, cand am ajuns la acel nivel, mi-am amintit ca sunt executor, asa ca ar trebui sa continui sa execut. Este usor (si seducator) sa te atasezi de identitatea unui diletant, dar este mai bine sa te gandesti la tine ca la cineva care vede lucrurile pana la capat si sa incerci tot posibilul pentru a fi la inaltimea acelei identitati.

In sfarsit, gandeste-te la oamenii pe care ii admiri care au avut felul de succes pe care ti-ai dori sa-l ai. Cati dintre ei au ales proiecte si le-au vazut pana la capat? Cati dintre ei au sarit de la proiect la proiect, renuntand atunci cand s-au confruntat cu rezistenta? Intotdeauna imi este greu sa ma gandesc la o singura persoana care este prima.

Abilitatea de a ramane la un lucru si de a-l vedea pana la capat este o abilitate valoroasa si poate chiar necesara pentru a-ti atinge obiectivele. Mai intai intelegeti-va si convingeti-va de ce este important sa vedeti lucrurile pana la capat, sa intelegeti capcanele care va vor sta in cale si sa adoptati identitatea cuiva care se tine de lucruri.

Lasa un comentariu