Rasismul si radacinile sale

Examinand radacinile
In articolul pe care am incercat sa scriu saptamana trecuta, am vrut sa ma uit la radacina rasismului nostru. Cu totii avem acest rasism in noi, mostenit de la parinti si profesori si manuale si societate si neexaminat si permis sa continue.

Am vrut sa scriu despre modul in care vedem oamenii ca Altii. Sunt eu si exista alte. Nu este acelasi, nu este conectat, nu este unificat ca unul. Altii.

Atunci mi-am dat seama ca nu stiu prea multe despre asta. Daca sunteti interesat sa examinati acest lucru, va recomand sa cititi Radical Dharma si Rev. angel Kyodo Williams.

Cand ma las sa nu stiu, las loc oamenilor care stiu mult mai mult decat mine.

Nu stiu cu adevarat de unde provine propriul meu rasism sau cum sa incep sa il rup. Stiu ca vreau si ma angajez sa il detin si sa lucrez cu el. Facandu-ma din nou intreg.

Ramanand in Necunoasterea
Cei mai multi dintre noi nu le place sa nu stie. Cautam certitudine, cautam carti si articole si sisteme si instrumente care sa ne ofere certitudinea pe care o dorim. Este normal si nu este nimic in neregula cu acest instinct de a pune pamant solid sub picioarele noastre cutremuratoare.

Dar exista atat de multe posibilitati atunci cand ne lasam sa ramanem in nestiinta noastra.

Sa ne intrebam cum au ajuns lucrurile, fara a avea nevoie de un raspuns cert.

Sa ne intrebam cum sa lucram cu toate acestea, fara a avea nevoie de un plan sau o cale cu siguranta.

Sa fim deschisi la povestile altor oameni, sa descoperim propria noastra poveste, fara a fi nevoie sa stim deja toate acestea.

Sa ramanem in incertitudinea care este fundamentala pentru acest moment, fara a fi nevoie sa alergam.

Aici ma gasesc, in nestiind. Este un loc in centrul durerii si al ultrajului si incerc sa ma las mai deschis sa ma apropii mai mult de acel centru, decat sa ma indepartez.

Lasa un comentariu