Practica ascultării pentru a găsi un scop

„Lasă-te să fii atras în tăcerea de atragere stranie a ceea ce iubești cu adevărat. Nu te va duce la rătăcire. ”~ Rumi

Foarte des, viețile noastre sunt atât de pline de aglomerație și distragere, încât nu avem spațiu pentru a asculta de fapt ceea ce viața ne cheamă să facem.

Gândește-te la ziua ta de până acum și la ziua ta de ieri: cât a fost consumată în scopul muncii și cât timp a fost vorba doar de distragere? Mesagerie, social media, videoclipuri și știri, citind site-urile web favorite, răspunzând la e-mailuri și făcând erori, răspunzând și reacționând.

În mijlocul acestei nebunii, avem vreodată spațiu pentru tăcere? Pentru creație, contemplare, reflecție? Și pentru o practică pe care cred că o facem prea puțin din marea parte a timpului pe care îl avem la dispoziție: ascultarea.

Practica ascultării constă în crearea unui puțin spațiu pentru tăcere, apoi ascultând ceea ce trebuie să faceți chiar acum:

Ce te-a făcut să te angajezi să faci în așa fel încât să nu realizezi nimic?
De ce este important ceea ce faci acum?
De ce ai nevoie?
De ce au nevoie oamenii care vă interesează?
Ce te atrage să faci?
Care ar fi cel mai de impact sau cel mai semnificativ lucru pe care l-ai putea face chiar acum?
Cum vrei să petreci următoarea lună din viața ta?
De ce vă pasă cel mai profund? Ești dispus să te angajezi pentru asta?
Acestea sunt tipurile de întrebări care se pun în această practică de ascultare intenționată. Dar mai important decât întrebările este cum să asculți:

Creați un pic de spațiu făcând o pauză de la dispozitive și de la lucrurile care vă țin ocupați. Opriți-vă și ajungeți undeva unde puteți avea liniște – o plimbare în natură, căzând într-o meditație, stând într-o poziție de șezut,  servind o ceașcă de ceai, așezat pe veranda dvs. sau găsind o bancă într-un parc.
Acum găsiți-vă liniștea și puneți o întrebare. Puteți pune oricare dintre întrebările de mai sus sau orice altceva vi se pare important. Unul dintre preferatele mele este: „Care este chemarea care mă inspiră să fac ceva chiar acum?”
Păstrează-te în liniște și ascultă răspunsul. Respiră adânc. Simțiți cum se simte corpul dvs. chiar acum. Și apoi ascultați răspunsul care vă vine. Interiorul tău are un răspuns. Poate că nu este răspunsul perfect, dar este ceva de început. Ascultă până apare claritatea în gândurile tale.
Este atât de simplu.

Acest lucru poate fi utilizat în toate domeniile vieții tale: relațiile, sănătatea, finanțe, locul de muncă, contribuția ta semnificativă asupra lumii înconjurătoare.

Lasa un comentariu