Posibilitati de crestere

Cerul este limita pentru persoanele cu o mentalitate de crestere .

Spre deosebire de oamenii cu o mentalitate fixa, cei cu o mentalitate de crestere imbratiseaza provocari si critici, deoarece vad aceste lucruri ca oportunitati de a creste si de a invata noi moduri de a face lucrurile. Acesti razboinici au o mentalitate castigatoare si vor face ceea ce este nevoie pentru ca munca sa fie indeplinita. Sunt inspirati de succesul celorlalti si se considera studenti de-a lungul vietii.

Va raportati la asta? Daca da, traiesti cu o mentalitate de crestere.

In mod alternativ, puteti evita provocarile si lasati orice feedback sau critica sa intre in ureche si in cealalta. Daca va confruntati cu un obstacol, va opriti si va intoarceti, presupunand ca este mai bine sa renuntati acum, deoarece nu stiti sa navigati in problema? Te simti nesigur cu privire la munca ta si esti adesea invidios pe cei pe care ii vezi reusiti?

Daca da, mentalitatea dvs. este fixa. Si in timp ce sunt destul de sigur ca nu credeti ca va puteti schimba gandirea, puteti.

In acest articol vom analiza lucrurile specifice pe care le puteti face pentru a dezvolta o mentalitate de crestere, care va va deschide noi usi in viata dvs. pentru a va ajuta sa infloriti, spre deosebire de pana acum. Dar mai intai, permiteti-mi sa va explic cum este aceasta o trasatura personala pe care aveti puterea de a o schimba.
Modul in care sunt formate setarile de spirit
Cum este creata o mentalitate fixa ​​pentru inceput? Carol Dweck, profesor de psihologie la Universitatea Stanford, si-a dedicat o multime de cercetari pentru teoriile implicite ale inteligentei. Ea a considerat ca exista doua tipuri de mentalitati pe care oamenii le detin si, oricare dintre acestea, are un impact mare asupra vietii tale.

Dweck separa oamenii in doua grupuri, iar unii cred ca succesul lor rezulta din abilitatile lor innascute, iar altii cred ca succesul lor este un produs al muncii lor grele, al invatarii continue si al perseverentei.
Deci, cum sunt create aceste ganduri in primul rand?

Cercetarea lui Dweck descopera doua surse principale ale radacinii gandurilor noastre: laudarea si etichetarea. Cand suntem in crestere, iar parintii si profesorii nostri ne lauda si ne eticheteaza, ei intentioneaza sa puna bazele gandurilor noastre viitoare.

In studiile sale , ea a descoperit ca studentii care au fost laudati pentru abilitatile lor au dezvoltat o mentalitate fixa, iar cei laudati pentru eforturile lor au dezvoltat o mentalitate de crestere . In testele ulterioare, studentii care au fost laudati pentru abilitatile lor au avut tendinta de a respinge noile provocari si au evitat sa faca sarcini care ar putea expune un neajuns, iar performanta lor a luat un deznodamant.

Lasa un comentariu