Patru feluri de odihna adevarata – Partea a II-a

Pentru mine, exista o mana de moduri de odihna care se simt foarte hranitoare si care alimenteaza:

– Inchide ochii, intinde-te si nu fa absolut nimic. Acest lucru poate duce sau nu la un pui de somn. Ar putea fi mai multa meditatie. Dar nu citesc, nu fac, nu ma uit. Mai multe despre aceasta mai jos.
– Iesiti afara fara a utiliza un dispozitiv. Conectarea la natura. Cel mai probabil in singuratate. Sa-mi las mintea sa aiba spatiu mental si fizic.
– Relaxarea cu altcineva. Simtind legatura cu persoana respectiva. Aceasta nu poate fi o conversatie foarte activa – daca vorbim, trebuie sa fie ceva care ne face sa ne simtim conectati, relaxati. S-ar putea sa ne alintam fara conversatie.
– A fi pe deplin prezent cu o activitate simpla fara lucru, cum ar fi ceaiul. Nu este momentul sa ne gandim la munca, desi aceste ganduri ar putea aparea. Nu este vorba de nimic altceva decat de a lua ceaiul. Relaxandu-va cu experienta. Savurandu-l. Inmuierea intr-o baie sau o zi de spa este un alt exemplu.

Probabil ca exista si alte modalitati de a te odihni cu adevarat. Cantand muzica, creand arta, dansand, poate. Dar aceste patru sunt preferatele mele.

Veti observa ca nu aveti nevoie de mult pentru aceste tipuri de odihna adevarata – fara echipamente sau dispozitive (poate ceai daca aveti), fara spatii speciale (altele decat natura, daca este disponibila). Sunt lucruri simple.

Uitam doar sa o facem!

Lasa un comentariu