Participarea la maraton – o experienta unica si constructiva

Multe persoane sunt emotionate de participarea la maraton, mai ales daca este prima data cand experimenteaza aceste trairi unice. Totusi, aceasta decizie se dovedeste a fi una extrem de constructiva pentru participanti, fie ei si amatori, fiindca le insufla o serie de senzatii unice si le deschide atitudinea pentru a privi cu alti ochi aceste genuri de evenimente care au, in final, un obiectiv social.

In general, un maraton presupune alergarea pe distante lungi care pot depasi cateva zeci de kilometri si, de cele mai multe ori, participantii sunt persoane care obisnuiau sa urasca sa alerge. Multi dintre acestia au inceput, odata cu finalizarea studiilor, sa mearga la sala de gimnastica sau de forta cu scopul de a scadea sansele instalarii premature a celulitei si durerilor articulare, fiindca joburile „viitorului”presupun munca de birou, adica statica.

Totusi, tinand cont de faptul ca pe banda de alergare, pe distante de cateva zeci de metri se simt suprasolicitati, odata ajungi la punctul de start, participantii se transforma in luptatori fara concurenta si aloca toate eforturile obiectivului de a castiga detasat cu orice pret. Desi la inceput sa simt oarecum jenati de forma fizica a celorlati concurenti, nu multi arata ca sunt „fragezi” in privinta acestei activitati si dau dovada de tenacitate inca de cand calca terenul.

Maratonul incurajeaza miscarea si faptele bune

In spatele unei astfel de activitati se asunde un obiectiv cu tenta umanitara. Nu de putine ori auzim de strangerea de fonduri, de plata unor medicamente sau echipamente medicale sau chiar de constructia unor instituitii care pot ajuta o comunitate. Si totul se realizeaza intr-o atmosfera de distractie si pozitivitate, care incita si pe altii sa se alature si sa faca un bine.

Pe de alta parte, nu putem nesocoti aspectul dinamic al maratonului. Un maraton presupune alergarea pe distante lungi si, implicit, promovarea unui stil de viata sanatos, iar intr-o societate de consum, in care scuzele sunt aruncate cu frecventa, miscarea aproape ca a devenit o sarbatoare.

Trebuie sa iesim din zona de confort si sa ne promovam ca persoane active, sanatoase, dar inainte de toate, capabile de bine. Tocmai de aceea, desi nu sunteti impatimitii iesirilor in aer liber sau a fitness-ului activ, provocati-va macar o data sa participati la un maraton desfasurat in promixitatea voastra. Cu putin noroc o puteti intalni si pe Camen Bruma si puteti schimba cu ea impresii despre un stil de viata sanatos si activ!

Lasa un comentariu