O viata cu sens, fara a cumpara – I

In ultima vreme am cumparat o multime de lucruri: un ceas frumos, niste cutite pliabile, niste unelte si articole de exterior. Este distractiv!

Dar, in timp ce cedez acestor achizitii impulsive, observ ca fiorul nu dureaza atat de mult si ma lasa sa vreau mai mult. Si, desigur, imi vine in minte ca aceasta este o lectie pe care am invatat-o de o mie de ori.

Cumpararea de lucruri imi da rareori orice fel de implinire.

Cand cumparam ceva, ne ofera un impuls temporar – un pic de emotie, anticipare, unii spera ca ne va oferi ceva in viata noastra care simte ca o lipsa. Poate speram ca noua achizitie ne va ajuta sa ne simtim cool, sexy, adorabil, aventuros, in forma, linistit, conectat sau sa gasim un sentiment de apartenenta.

Lectia pe care trebuie sa mi-o amintesc este ca aceste lucruri nu sunt furnizate de achizitii, de alte persoane sau de nimic din afara noastra. Lectia pe care o uit adesea este: tot ceea ce cautam este in interiorul nostru.

Credem ca ni se va da cumparand lucruri – cu siguranta o fac! – dar orice impuls pe care il obtinem nu dureaza decat o zi sau doua.

Ceea ce voi discuta in aceasta postare este de ce asta nu dureaza niciodata si cum sa gasim ceea ce lipseste in noi.

Lasa un comentariu