O metodă simplă de a face față oboselii, singurătății și stresului

O persoană iubită trece printr-o perioadă dificilă, nu mai face față oboselii, stresului și singurătății, iar inima noastră se duce la ei, așa cum ar face oricine trecând prin astfel de lupte interioare.

Îți pot frânge chiar și ție inima, aceste emoții dificile.

Dar dincolo de compasiune, cu ceea ce putem încerca să ajutăm este o metodă destul de simplă pentru a face față cu desăvârșire acestor dificultăți. Vă ofer și dumneavoastră, ca ceva de pus în practică și de testat.

Iată metoda pe care o putem pune în practică dacă simțiți stres, frustrare, singurătate, tristețe, oboseală:

Observați că simțiți această emoție dificilă și observați cum se simte în corpul vostru. Aduce un sentiment de curiozitate a senzațiilor, fiind doar prezenți cu ei pentru un moment.
Observați ce gânduri aveți în cap care provoacă această emoție. De exemplu, s-ar putea să te gândești: „Nu ar trebui să mă trateze așa” sau „De ce treaba mea trebuie să fie așa de grea?” Sau „Acești oameni mă fac să mă simt inconfortabil! Lucrurile ar trebui să fie mai bine stabilite și ordonate. „Sau ceva de genul asta. Observați doar gândurile pe care le aveți. Poate ar fi bine chiar să le notați undeva.
Observați că gândurile vă provoacă diferite dificultăți. Nu situația în sine, ci gândurile. S-ar putea să nu credeți acest lucru la început, dar vedeți dacă puteți investiga dacă este adevărat.
Întrebați-vă: „Cum ar fi dacă n-aș avea gândurile acum? Care ar fi experiența mea acum? „Răspunsul simplu este ca ai o singură experiență – ai o mulțime de sentimente în corpul tău, dar, de asemenea, experimentezi un moment care are lumina, culorile, sunetul, senzația de atingere pe pielea ta și asa mai departe. Este doar o experiență, un moment în timp, nici bun, nici rău.
De fapt, în timp ce această experiență nu este nici bună, nici rea, puteți începe să o apreciați pentru ceea ce este, fără a vă gândi prea mult. Doar o putem vedea ca pe o experiență proaspătă, poate chiar aprecierea frumuseții momentului. Poate chiar putem aprecia momentul exact așa cum este.
Evident, unele dintre ele ar putea avea nevoie de mai mult timp de acceptare. Dar merită, pentru că, în timp ce s-ar putea să nu scăpați de oboseală (o perioadă de relaxare ar ajuta), puteți renunța la gândurile despre oboseală care vă fac să fiți nefericiți. S-ar putea să nu puteți scăpa de singurătate, dar puteți renunța la spirala descendentă a gândurilor și a emoțiilor care îngreunează situația.

Și poate că puteți găsi o dragoste incredibilă pentru experiența dvs. în acest moment. Da, vă simțiți obosiți, dar vă puteți bucura de oboseală și de orice altceva în acest moment, fără a simți nevoia să se schimbe nimic.

Lasa un comentariu