Noțiuni de bază pentru o călătorie ultralight

Sunt într-o călătorie în acest moment și un prieten care mi-a permis să dorm pe canapeaua lui s-a uitat la rucsacul meu de călătorie și a comentat cât de puțin călătoresc: „Asta e impresionant”, a spus el.

Am fost puțin surprinsă, pentru că, deși am primit acest comentariu și înainte, am format o obișnuință să călătoresc doar cu un rucsac mic (de obicei unul de 5 kg sau mai puțin) și am prieteni care călătoresc chiar cu mai puține lucruri. Dar apoi mi-am amintit că sunt departe de normal în acest fel.

I-am dat un sfat pentru început, și este unul pe care îl recomand tuturor cei care doresc să călătorească cu un bagaj lejer – sau ultra-ușor, așa cum o numesc eu, pentru că mulți oamenii care călătoresc cu un bagaj mic înseamnă să ia un bagaj pe roți. Pentru mine, acele bagaje pe roți sunt mult prea mult, pentru că nu poți alerga cu ușurință pe scări, dar o poți duce peste tot într-un oraș fără să te îngrijorezi că trebuie să-ți depozitezi bagajele undeva mai întâi. Este mult mai ușor să călătorești ultralight, de altfel.

Iată sfatul pe care l-am dat pentru început: începeți prin a obține un rucsac mic (mai puțin de 20 de litri) și apoi pur și simplu călătoriți cu ceea ce se încadrează în acesta.

Așa putem începe
Cu siguranță, veți dori niște îndrumări cu privire la ce să puneți în sac și cum să călătoriți cu atât de puține lucruri. Iată câteva sfaturi pentru a începe:

Călătoream cu un laptop ușor (Macbook Air), câteva haine, telefonul, căștile și niște cabluri de încărcare, articole de toaletă și aproape nimic altceva. Un windbreaker ușor pentru vânt și ploaie ușoară (Patagonia Houdini). O mască de ochi și dopuri pentru urechi. O sticlă de apă pliabilă și pașaportul. Despre asta este vorba. Fără încălțăminte suplimentară. Fără cărți. Nici un costum. Nici o pernă de călătorie. Nu există altă cameră foto, decât telefonul meu.
Pun în bagaj haine pe care le pot spăla în chiuvetă sau în duș și care se vor usca peste noapte. Lucruri ușoare pe care le pot ambala foarte bine. De multe ori sunt haine în stil sportiv sau lucruri de la companii precum Outlier sau Patagonia cu care pot călători fără probleme. Nu-mi aduc destulă lenjerie sau șosete pentru fiecare zi a călătoriei, pentru că le spăl la fiecare două zile. Pun în bagaj doar unul sau două tricouri în plus, purtând, în general, aceleași două-trei tricouri toată călătoria, pe care le spăl după fiecare purtare.

Vă prezint toate produse de toaletă minime: un aparat epilator foarte compact, lame de ras, periuță de dinți, tuburi mici de pastă de dinți și cremă pentru corp, deodorant, forfecuță, unghieră, ibuprofen.
Pentru zonele cu temperaturi scăzute, am lenjerie de corp termică și câteva bluze cu mâneci lungi și o căciulă. De obicei, nu mă duc în locuri unde ninge (nu știu de ce, poate că zăpada nu este chiar preferata mea), așa că nu am haine pentru a face față acelei vremi.
Pentru locuri calde, voi lua cu mine papuci și costumul de baie și voi lăsa cele mai multe dintre hainele groase în spatele lor.
Asta e suficient pentru o excursie de o lună, pe care am făcut-o de mai multe ori cu acest tip de echipament. Pentru o călătorie mai scurtă de câteva zile, aș putea aduce chiar mai puține lucruri.

Chiar îmi place să călătoresc în acest fel și sunt mai mult decât dispusă să sacrific aducerea unor lucruri suplimentare pentru luxul de a călători cu un bagaj extrem de ușor.

Apropo, nu aveți nevoie de mult mai mult decât acest tip de configurare chiar și în viața de zi cu zi.

Lasa un comentariu