Mindest-ul potrivit pentru tine

Exemple de mindset-uri potrivite:

1. „Nu este niciodata prea tarziu sa inveti.”
Odata cu recenta crestere a cercetarii in neuroplasticitate , probabil sunteti deja constienti de argumentul stiintific din spatele capacitatii oamenilor de a invata mai tarziu in viata. Interesant, s-a constatat ca adultii mai in varsta se implica adesea in evitarea memoriei, ceea ce sugereaza ca abilitatea lor de a invata este afectata de propria lor vointa decat de capacitatea lor.

Daca aveti o stare de spirit de crestere, nu credeti niciodata ca sunteti prea batran pentru a invata ceva nou. John Basinger este un exemplu primordial al cuiva care a avut aceasta credinta. Dupa noua ani de practica, Basinger a memorat cea de -a doua editie a Paradisului pierdut la 67 de ani. Acest poem epic are 60.000 de cuvinte si a fost recitat de atunci de mai multe ori de Basinger.
2. „E in regula daca nu reusesc, cel putin am invatat ceva.”
Esecul este adesea incruntat de oameni cu o gandire fixa. Totusi, esecul este unul dintre cele mai bune moduri de a invata. A te teme de esec poate fi limitat, deoarece te poate impiedica sa incerci. Adoptarea unei mentalitati de crestere este despre a intelege cum sa esuezi bine si sa realizezi ca invatarea din greselile tale este ceea ce in cele din urma duce la succes.

3. „Apreciez criticile constructive.”
O multime de oameni se confrunta cu greu la feedback-ul negativ. Critica, chiar si cand este menita sa fie de ajutor, se poate simti ca un atac, ceea ce ii pune pe oameni in aparare. Acest lucru este valabil mai ales daca cineva isi asociaza abilitatile cu o parte din identitatea sa.

Deci, cum poti folosi feedback-ul in avantajul tau?

Sa spunem ca colegul dumneavoastra tocmai v-a spus: „Mi-a placut prezentarea dvs., dar cred ca exista cateva moduri in care puteti face mai concis.” In acest caz, puteti face urmatorii pasi:

  • Analizati feedback-ul – Fa un pas inapoi si priveste prezentarea ta. S-ar putea sa constatati ca sunteti de acord cu colegul.
  • Puneti intrebari – Unde au crezut in mod special ca puteti reduce?
  • Multumeste-le – Da-ti seama ca incercau sa te ajute ca un coleg membru al echipei.
  • Strategia- Cum iti poti imbunatati prezentarea pe baza acestui feedback?
  • Creati-va obiective – Mentineti constiinta in minte cand scrieti prezentari viitoare

Lasa un comentariu