Mici “secrete” care transforma calcatul intr-o experienta usoara

Pentru multe persoane, calcatul rufelor cu un fier de calcat vertical este o activitate nu tocmai placuta, dar una necesara. Insa exista anumite secrete care usureaza acesta sarcina casnica. Iata cateva dintre ele!

Aceste sfaturi te vor ajuta sa transformi actiunea de a calca intr-una eficienta, rapida si mai ales mai usoara.

1.Foloseste uscatorul

Daca ai nevoie sa netezesti cateva articole de imbracaminte care sunt doar putin sifonate cu noul tau fier de calcat vertical cu aburi, poti sari peste procesul calcarii rufelor si sa folosesti doar uscatorul. Utilizeaza o sticla de apa cu pulverizator pentru a umezi articolele, apoi arunca aceste articole in uscator timp de cateva minute. Caldura uscatorului va transforma umiditatea de pe haine in aburi, iar cutele se vor indrepta imediat.

2.Spala incarcaturi de haine mai mici

Alegand sa speli mai putine haine, acestea se pot desfasura mai usor in masina de spalat. Aburul si caldura au mai mult spatiu pentru a trece uniform in haine, ajutand astfel la reducerea incretiturilor.

Astfel, daca alegi sa speli incarcaturi de haine mai mici, acest lucru inseamna automat si mai putina calcare.

3.Pulverizeaza apa pe tricourile si camasile tale

In cazul anumitor camasi mai sofisticate, unii oameni sustin ca folosesc o sticla de apa din care mai pulverizeaza uneori pe tricouri. Multe fiare de calcat au o functie de pulverizare, care ar functiona la fel de bine, insa umiditatea suplimentara ajuta la eliminarea incretiturilor hainelor cu mai putin efort si lasa aceste camasi si tricouri foarte netede.

4.Intinde rufele cat mai repede

Odata ce hainele s-au uscat, este bine sa le intinzi cat mai curand posibil. Acest pas simplu poate reduce cu adevarat cantitatea de rufe pe care va trebui sa le calci. Hainele vor fi inca destul de calde incat incretiturile nu vor fi “incorporate” inca, iar efectul gravitational va avea grija de restul!

5.Scutura hainele

In momentul in care transferi hainele de la masina de spalat la uscator, este bine sa scuturi fiecare articol de vestimentatie.Facand acest lucru, te vei descurca apoi mai usor sa descurci aceste cute ale hainelor atunci cand le vei netezi cu fierul de calcat vertical.

6.Calca rufele in ordine

Organizeaza-ti aceste haine de la cele delicate la cele mai putin sifonate, pana la cele mai ferme. Fierul tau se va incalzi mai mult pe masura ce calci rufele, ceea ce inseamna ca va ajunge la nivelul perfect de caldura pentru ceea ce cauti la momentul respectiv. Nu mai astepta ca fierul sa se raceasca pentru a incepe sa calci hainele. Vei fi surprins de cat de mult timp vei economisi astfel!

Lasa un comentariu