Meditație: Ședință cu bunătatea ta de bază

Există o parte dintre noi, în noi toți, care ne îngrijorează că nu suntem destul de buni. Nu suntem suficient de buni pentru a reuși, a face față haosului vieții, a fi iubit.

Acesta este motivul pentru care ne confruntăm cu anxietate și stres – dacă nu suntem destul de buni, ce se va întâmpla când totul se va prăbuși și nu ne vom putea descurca? Este motivul pentru anxietatea socială – dacă nu suntem suficient de buni, ce se va întâmpla atunci când oamenii vor afla? Este motivul pentru atașamentul față de mediile sociale și distragerea constantă, pentru amânarea și obiceiurile nesănătoase și multe altele.

Dacă am avea încredere că suntem destul de buni, că nu trebuie să facem nimic pentru a dovedi că nu mai trebuie să ne mai facem griji cu privire la asta?

Am putea fi în liniștiți. Complet prezenți cu momentul din fața noastră. Ne-am concentrat pe sarcina din fața noastră. Complet deschiși pentru oamenii din jurul nostru. Complet îndrăgostiți de lume așa cum este.

Calea de a construi această încredere este de a medita asupra bunătății noastre de bază.

Bunătatea de bază în fiecare dintre noi
Fiecare dintre noi, la baza noastră, are o bunătate cu care ne-am născut, adică natura noastră de bază. Tocmai am învățat să nu avem încredere în ea și să vedem greșeli în noi înșine.

Natura noastră de bază este primordială, o natură care este înainte de gândire, lipsită de concepte, legată de orice, o pură experiență. Este mai ușor să experimentezi decât să explici, așa că recomand meditația ca o modalitate de a practica cu ea și de a învăța să ai încredere în ea.

Această bunătate de bază este întotdeauna acolo și, din acest motiv, indiferent ce lucruri haotice se întâmplă în jurul nostru, putem conta pe ea. Nu avem nevoie să dovedim asta oricărei persoane sau vă îngrijorăm că nu vom fi destul de buni. Este vorba despre eliberare.

Puteți simți chiar acum: simțiți binele din inima voastră delicată, ca o senzație în piept. Aceasta este doar o parte din ea, dar o puteți simți. Acesta este prezent tot timpul, dar uităm că este acolo. Suntem orbi pentru asta.

Răspunsul este să te trezești. Să stai cu ea. Să înveți să ai încredere în bunătate.

Meditație asupra bunătății de bază
Am înregistrat o meditație pe care o puteți practica zilnic, că eu cred că vă va ajuta să începeți să vedeți și să aveți încredere în bunătatea voastră de bază.

Iată procesul de bază:

Începeți să vă luați un loc și să vă lăsați conștienți în corpul vostru, apoi de respirația voastră.
Începeți să observați fiecare respirație, ca și când ați fost prima dată când ați simțit o respirație. Aduci curiozitate odată cu fiecare respirație. Același fel de prospețime de experiență ca și cum ați mirosit rufele proaspete pentru prima dată în această viață.
Apoi aduceți în vedere o minte de proaspăt începător inimii voastre, care este întotdeauna acolo, care simte durerea, tristețea și stresul lumii, care simte dragostea și bucuria din lume. Începeți să aveți încredere în această bunătate de bază.
Aduceți aceeași experiență proaspătă, deschisă pentru fiecare senzație, cu o conștiință larg deschisă, care este la fel de vastă și neconstrânsă ca albastrul cerului.
Practicați această proaspătă conștiință pe parcursul zilei și învățați să vă încredeți în această bunătate de bază, această inimă plină de gingășie, această conștiință larg deschisă.

Lasa un comentariu