Matricea Eisenhower: luati decizii urgente vs. importante cu 4 cadrane – Partea a II – a

Cuadrantul 3: Delegati-l

V-ati simtit vreodata ca acordati o importanta prea mare unei sarcini care nu a fost foarte importanta din perspectiva? Sau credeti ca ceva trebuie facut imediat si de fapt nu? Daca da, sunteti in companie buna. Aceasta greseala obisnuita apare adesea atunci cand cineva va cere sa faceti ceva care nu va aduce direct beneficii sau va ajuta sa va atingeti obiectivele. Pentru sarcinile cu cadranul 3, este important sa invatati si sa va amintiti cum sa delege anumite lucruri.

Cand credeti ca ceva este urgent, dar de fapt nu este, este de obicei o sursa exterioara de distragere a atentiei. Aceasta poate include verificarea constanta a e-mailului sau a telefonului dvs. sau raspunsul la persoane de indata ce incearca sa va contacteze. S-ar putea sa credeti ca este urgent in acest moment, asa ca opriti ceea ce faceti pentru a avea tendinta de a rezolva problema. Dar, in realitate, ar putea astepta.

Daca sunteti in mijlocul lucrului la un proiect si telefonul suna, nu este important sa raspundeti la acesta. Deci, puteti delega aceasta sarcina altcuiva. Ar putea parea urgenta in timp ce se intampla, dar aceste lucruri mici pot fi tratate de alte persoane.

Cuadrantul 4: Stergeti-l

Sincer, vrei sa eviti sarcini din cadranul 4. Aceste sarcini sunt pur si simplu o pierdere a timpului dvs. si ar trebui eliminate. Daca sunteti capabil sa identificati si sa eliminati toate sarcinile din cvadrantul 4, veti elibera un timp mult mai necesar pentru a investi in doua sarcini in cvadrant. Cateva exemple de sarcini din cvadrantul 4 sunt jocurile video, vizionarea emisiunilor de televiziune pe care le-ati vazut deja sau navigarea fara minte pe web.

Asta inseamna ca nimic din cadranul 4 nu ar trebui sa faca parte din viata ta? Nu. A avea un echilibru intre viata profesionala si cea personala este importanta, iar timpul de nefunctionare va ajuta sa va recastigati energia. Provocarea aici este sa va petreceti cea mai mare parte a timpului in cadranul 2, si doar suficient timp in cadranul 4 pentru a obtine de. Procrastination si matricea Eisenhower Uneori este usor sa gresesti diferentele dintre sarcinile tale. Poate ca aveti o lista de lucruri pe care trebuie sa le faceti, care par la fel de urgente si importante, dar nu par sa le faca pe toate.

O parte din amanare este imaginarea de ce procrastinating. Fara a face acest lucru si pentru a rezolva problema, este foarte probabil sa va petreceti mult timp pe cadrele 3 si 4 care nu conteaza. Este usor sa amanati sarcinile din cvadrantul 2, deoarece, desi sunt importante, nu trebuie sa se faca imediat. Daca va vine ceva mai urgent, cum ar fi un apel telefonic sau chiar o favoare pentru un coleg, acestea ar putea sa aiba prioritate in mintea ta, insa vor deveni doar o alta forma de amanare.

Lasa un comentariu