Libertatea inseamna lipsa prejudecatii si a asteptarilor – IV

Experimentati lumea fara o opinie clara. In orice moment, putem sa renuntam la opiniile noastre si sa vedem lumea asa cum este. Vedeti obiectele, lumina, culorile si texturile, spatiul lumii din jurul nostru. Vedeti cealalta persoana pur si simplu ca o colectie de materie si energie. Experimentati momentul ca experienta directa, nu ca parte a unei naratiuni pe care o avem in cap.

Aceasta este adevarata libertate si este despre a fi in acest moment liber de perspective / opinii sau puncte clar de vedere, doar sa experimentezi. Este ca atunci cand ai fost in natura, complet scufundat in experienta fara sa te gandesti cu adevarat la nimic, culcat lenes in iarba, uitandu-te la copaci si cer, plutind in ocean simtindu-te unul cu apa, in vacanta intr-un hamac complet relaxat si fara nicio grija. Aceasta este libertatea de care dispunem in orice moment.

Bonus: nu aveti nevoie de o perspectiva noua – libertatea traieste momentul fara a judeca, fara a avea o opinie clara. Acestea fiind spuse, uneori poate fi util sa incerci noi perspective! De exemplu … putem gasi recunostinta pentru aceasta persoana sau pentru noi insine? Putem vedea darul ca sunt sau ca suntem noi? Putem simti o legatura cu ei sau putem gasi compasiune pentru frica si durerea pe care o simt? Am putea aduce curiozitate sau simtul explorarii situatiei? Acest tip de lucruri nu sunt intotdeauna utile (de exemplu, daca sunteti in pericol sau intr-o situatie abuziva, scapati!), Dar de multe ori merita incercate.

Toate acestea necesita practica, evident. Nu puteti face ultimii pasi pana nu incepeti sa exersati primii pasi. Ultimii cativa pasi pot fi o lupta atunci cand ne sustinem cu adevarat opiniile. Nu va faceti griji prea mult pentru asta, pur si simplu continuati sa exersati!

Lasa un comentariu