Laptop sau smartphone? Voi ce device alegeti de la Apple?

Este greu sa porniti televizorul sau sa cititi un alt articol despre incalcarea datelor corporative. Cu o astfel de acoperire, s-ar crede ca majoritatea romanilor isi iau in serios propria lor securitate informatica. Conform unui sondaj recent realizat de specialisti, doar 45% dintre romani stiu ca au protectie antivirus pe laptopurile lor Apple. De fapt, 77% dintre romani detin acum un iPhone. In plus, incepand cu anul 2011, adoptarea de iPhone-uri s-a dublat.

Dar, in ciuda tuturor informatiilor stocate pe laptop, majoritatea romanilor au grija doar ca iPhone-ul lor sa fie criptat. In timp ce majoritatea oamenilor lucreaza pe laptopuri, beneficiind de claritatea unui display laptop Apple in cadrul slujbei lor, pentru ei, un display iPhone pare sa le permita mai multa intimitate. Iphone-urile sunt mai personale si sunt mai degraba o extensie a utilizatorului. Studiul a constatat ca 19% dintre romani spun ca le pasa mai mult de protejarea datelor de pe iPhone-ul lor, decat de cele stocate pe un laptop Apple. Acest lucru este probabil pentru ca aproape toata lumea are un iPhone in momentul de fata.

Securitatea iPhone versus laptop Apple

Cel mai frumos iPhone

In epoca a social media si multiplelor aplicatii, schimbul de mesaje (chiar si cele rasiste) si intre prieteni inseamna ca sunt probabil mai multe fotografii ale dumneavoastra si ale prietenilor stocate pe iPhone-ul pe care il detineti decat oriunde altundeva. Luati in considerare numarul de fotografii inainte ca o fotografie perfecta sa fie incarcata pe Instagram sau pe Facebook. 14% dintre romani spun ca se asigura ca dispozitivul mobil are o criptare adecvata, fiindca este mai important decat daca o are laptopul Apple.

Telefoanele inteligente si cautarile privind aplicarea legii

O alta ingrijorare pentru aproximativ 7% dintre romani este ca politia acceseaza iPhone-urile pentru cazurile judiciare. Exista o multime de informatii care tocmai au fost introduse in dispozitiv si se pot dovedi de ajutor pentru elucidarea unui caz. Fotografiile, e-mail-urile si datele de apel stocate pe iPhone, ca sa nu mai vorbim de datele GPS, ar putea sa faca sau sa rezolve cu usurinta un caz.

Cu iPhone-urile protejate cu parola se creeaza un sentiment fals de securitate

Parolele standard de securitate – cum ar fi parolele de blocare – creeaza un sentiment fals de securitate pentru utilizatorii de iPhone-uri si laptop Apple. Poate ca acest lucru se datoreaza faptului ca exista o varietate de modalitati usoare de a intra intr-un dispozitiv protejat prin parola. Totusi, este binecunoscut faptul ca un display de iPhone este compact si fiabil, astfel incat acesta genereaza un sentiment de intimitate fata de ecranele somptuoase ale brandurilor competitoare. Totodata, un display laptop Apple ofera acelasi sentiment de siguranta, oferind posibilitatea utilizatorului de a nu permite vizualizarea datelor de terti.

In timp ce cele mai mari ingrijorari legate de securitatea informatica pentru majoritatea romanilor ar putea fi in jurul iPhone-urilor, oamenii nu ar trebui sa uite de laptopurile Apple. In timpul lunilor de vara, multi romani isi iau laptopurile Apple in vacanta impreuna cu ei pentru a descarca fotografii sau pentru a se strecura in unele activitati suplimentare in timp ce copiii se afla pe plaja. Dincolo de orice fisiere de lucru care pot fi stocate pe laptopurile lor, aproape unul din cinci romani au avut informatii fiscale si de card de credit sensibile stocate pe laptopurile lor fata de iPhone-urile lor. In timp ce datele financiare importante ar putea fi compromise, un laptop Apple furat sau pierdut ar putea fi, de asemenea, un gateway catre mai multe informatii personale expuse.

Mai mult, 80% din furtul de informatii se datoreaza laptopurilor Apple pierdute sau furate si a altor echipamente. Cu cat mai multe informatii stocam in browser, cu atat mai mult trebuie sa asiguram obiectivele finale. Mai ales din moment ce numele de utilizator si parolele sunt stocate in browser, un laptop hackuit ar putea insemna sa toate conturile tale online vor fi amenintate. La sfarsitul zilei, puteti avea grija mai mult sa va mentineti siguranta iPhone-ului, dar nu uitati ca laptopul Apple are mult mai multe date stocate pe el. Mizati pe un iPhone sau un laptop Apple atunci cand aveti nevoie de o securitate sporita?

Lasa un comentariu