Inutilitatea cumpărăturilor

Nu ne place sentimentul incertitudinii și insecurității – încercăm să scăpăm de acestea cât mai rapid posibil. Avem o mulțime de modele obișnuite pe care le-am construit de-a lungul anilor pentru a face față acestei incertitudini și insecurității … și cumpărarea lucrurilor este una dintre cele mai comune, alta decât amânarea.

Iată cum stă treaba: nu ne dă nici o certitudine sau siguranță. Cumpărăm lucruri și suntem cu adevărat mai pregătiți, sub control sau în siguranță. Sperăm că vom fi și totuși sentimentele de nesiguranță și insecuritate sunt încă acolo. Așa că trebuie să cumpărăm ceva mai mult.

Căutăm răspunsul magic pentru a ne oferi controlul și securitatea, dar nu există. Viața este incertă. Mereu. Este caracteristica definitorie a vieții. Cu toate acestea, trebuie să acceptăm incertitudinea vieții.

Și, de fapt, acesta este răspunsul la dorința noastră de a cumpăra prea multe lucruri – dacă ne lăsăm prinși în plasa incertitudinii, o acceptăm, învățăm să ne simțim confortabil și astfel putem să nu mai cumpărăm atât de multe lucruri.

Putem învăța să trăim cu puțin, stând cu incertitudine asupra la tot.

Practica deschiderii spre incertitudine, spre obișnuința de a trăi cu puțin:
Imaginați-vă că dețineți foarte puțin, trăiți într-o cameră goală, mâncați mâncare simplă, nu sunteți implicat în mass-media socială, pur și simplu munciți, citiți, mergeți pe jos sau vă petreceți timpului cu cei dragi. De asemenea meditezi sau bei ceai.

Este o viață foarte simplă și este frumoasă în simplitatea ei.

Dar atunci incertitudinea apare, așa cum se întâmplă în mod inevitabil. Aveți o călătorie, trebuie să mergeți la o petrecere, aveți un nou tip de proiect pentru a continua munca, începeți o nouă afacere. Simțiți nesiguranță și incertitudine.

Iată cum să procedați, în loc să cumpărați ceva:

Observați că aveți tentația de a cumpăra ceva (sau de a pierde, de a lua controlul asupra tuturor, etc.).
Observați că apare un sentiment de incertitudine, pe care nu îl doriți.
În loc să vă grăbiți să urmați dorința dvs. de a cumpăra ceva, întrerupeți-vă și analizați incertitudinea un minut sau două.
Transformați-vă atenția asupra sentimentului fizic al incertitudinii din corpul vostru. Unde este localizat? Cum se simte?
Rămâi cu sentimentul și fii foarte curios despre asta.
Relaxați-vă în jurul senzației. Fii generos cu ea, dându-i compasiune, deschidere, recunoștință și iubire.
Observați că aceasta este doar o senzație, doar o experiență, nimic de care nu trebuie să fugi sau să urăști.
Cu această practică, nu este nevoie să vă umpleți viața cu mai multe lucruri. Stai cu incertitudinea, îmbrățișați-o și îndrăgostiți-vă de netemeinicia vieții dvs.

Lasa un comentariu