Intrebarea zilei: „Ce trebuie sa stiu, ca fata, despre intretinerea jantelor?”

Jantele din aliaj sunt considerate potrivite de foarte multi conducatori auto, pentru ca ofera masinii un aspect elegant si o performanta mai buna. Dar este important ca cei mai tineri soferi sa efectueze intretinerea regulata a jantelor din aliaj pentru ca acestea sa-si mentina aspectul si performanta. Performantele jantelor din aliaj pot fi afectate negativ de factori precum murdaria, praful si compusii chimici cu care ar putea intra in contact. Acest lucru face ca intretinerea regulata a jantelor din aliaj sa fie importanta daca doriti sa pastrati aspectul impecabil al setului de jante achizitionat.

Chiar daca jantele din aliaj sunt mai rezistente la coroziune si alte forme de deteriorare decat celelalte tipuri, acestea au nevoie de curatare si intretinere periodica pentru a-si mentine aspectul. Fara o intretinere a jantelor din aliaj, fie ele si achizitionate din magazinul online AutoChrome, aspectul placut pe care il ofera si le face atat de popular va scadea treptat si va da o infatisare neplacuta masinii, lucru care atrage dupa sine si o functionalitate precara a autoturismului.

Greseli majore de evitat atunci cand curatati jantele din aliaj

Prima parte importanta a intretinerii jantelor din aliaj este protejarea acestora de substante chimice. Exista anumite substante chimice care pot provoca deteriorarea materialului jantelor din aliaj si le pot expune la umezeala. Unele persoane, mai ales femeile neexperimentate, tind sa foloseasca produse de curatare care contin acid datorita lipsei de cunostinte, dar soferii ar trebui sa foloseasca produse special concepute pentru curatarea jantelor din aliaj pentru a evita expunerea la acid.

Janta auto rezistentaUn alt factor care ar putea duce la deteriorarea jantelor din aliaj este o crestere a prafului de frana. Este normal ca praful de frana sa fie acumulat pe jantele din aliaj ale vehiculului si, daca nu este indepartat in timp util, se va grava in suprafata si murdarie, iar umezeala se va acumula in jurul acestuia. Acest lucru va duce la deteriorarea puternica si, la randul sau, va coroda jantele din aliaj. Praful de frictiune poate fi usor scos din rotile din aliaj prin curatarea de baza. Pur si simplu trebuie sa folositi un curatator sau un sampon special conceput si sa dati jantele o buna frecare cu o perie moale care a fost special conceputa pentru acest scop.

Atunci cand curatati jantele direct pe masina, acest lucru va permite sa curatati partea din fata a jantelor din aliaj, dar este extrem de dificil sa indepartati praful sau murdaria dintre sectiunile jantelor. Deci, chiar daca partea frontala a jantelor poate parea curata, partea interioara a jantelor poate fi inca expusa deteriorarii si degradarii. Deci, inainte de a incepe sa curatati jantele, va trebui sa le indepartati si sa le asezati pe bare de sprijin suficient de mari. Nu trebuie sa le asezati pe podea cand le indepartati, deoarece acestea le vor expune la murdarie si chiar la substante chimice nocive.

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa incercati sa va spalati imediat jantele din aliaj dupa ce ati condus autoturismul. Acest lucru se datoreaza faptului ca, daca puneti in contact jantele din aliaj fierbinte cu apa rece, discurile se pot sparge si acest lucru va necesita reparatii profesionale sau va fi necesara inlocuirea acestora. Chiar daca nu se produce nicio deteriorare, produsul de curatare utilizat poate sa se usuce prea repede si sa lase petele pe jantele din aliaj. Aceasta inseamna ca trebuie sa asteptati o perioada suficienta de timp pentru ca rotile dvs. sa se raceasca inainte de a incerca sa le curatati.

Lasa un comentariu