Increderea de sine si afirmatiile

 „Cred in mine”.
A avea increderea ca poti creste, in ciuda oricaror provocari care iti scapa de control, te pune inapoi pe scaunul soferului. Daca crezi in tine, vei fi mai probabil sa ramai cu ceva si sa fii rezistent daca lovesti un regres. In mod alternativ, daca nu aveti aceasta credinta initiala in voi, este putin probabil sa faceti chiar primul pas in incercare.

„O sa incerc o noua abordare.”
Sa ai o mentalitate de crestere inseamna sa lucrezi mai inteligent . Intelegerea faptului ca exista diferite stiluri de invatare este un element esential pentru a lucra mai inteligent, deoarece va permite sa fiti dispus sa adoptati diverse abordari pentru dobandirea de noi abilitati, ceea ce in cele din urma va pune sub control . Daca credeti ca puteti realiza ceva prin adoptarea unei noi abordari, aceasta va declansa actiuni, care va vor diversifica oportunitatile de invatare si va duce la crestere.

De exemplu, cand eram la scoala, in fiecare an mi-am asumat esecul in istorie inainte de a ma prezenta chiar la curs in prima zi, deoarece am considerat ca prelegerile sunt atat de plictisitoare . Nu puteam sa acord atentie cuiva care vorbeste timp de 50 de minute fara sa am niciun fel de interactiune. Cu toate acestea, odata ce am recunoscut ca am reusit sa ma descurc mult mai bine la testele care includeau o excursie pe teren in lectia de un fel, mi-am dat seama ca subiectul era doar predat intr-un mod care mi-a fost foarte greu sa invat . Acest lucru m-a declansat sa iau o abordare diferita pentru a invata materialul, care in cele din urma m-a ajutat sa reusesc.

Inca nu pot face asta …
A avea o mentalitate de crestere inseamna a crede ca in cele din urma poti invata sa faci orice. Profesorii si parintii au fost incurajati sa invete aceasta atitudine fata de copii pentru a-i ajuta sa creasca stiind ca exista un potential nelimitat pentru viitorul lor si, cu practica si efort, orice este posibil.

Lasa un comentariu