Fertilizori atipici pentru plantele de apartament – ai incerca?

Mentinerea plantelor in viata si intr-o stare optima de hidratare, sustin, mai nou, specialistii in botanica, se produce cu ajutorul urinei. O multime de plante de apartament par sa isi imbunatateasca aspectul gratie lichidului auriu.

Am inceput sa folosesc urina pentru plante si totul infloreste!

Da, cititi bine. Aceasta este constatarea multor persoane care au incercat aceasta tehnica. Si, pe cat de ciudat ar parea, pe atat de eficienta pare sa fie. Nu va veti mai uita niciodata la acele plante in acelasi fel din nou, cu siguranta, insa trebuie sa recunoasteti ca arata… mai bine.

Scientific American a publicat un articol, denumit in mod corespunzator „Gee Whiz”, si prezinta un argument cu adevarat convingator pentru utiliza urina pe post de feritlizator pentru plante si flori de apartament si curte:

Reciclarea urinei ca ingrasamant ar putea nu numai sa faca agricultura si tratarea apelor uzate mai durabile, dar si sa stimuleze productia de alimente si sa imbunatateasca igiena in tarile in curs de dezvoltare.

Urina este plina de azot, potasiu si fosfor, care sunt substantele nutritive necesare dezvoltarii plantelor – si principalele ingrediente din ingrasamintele minerale obisnuite. Exista, bineinteles, o aprovizionare constanta a acestei alimente vegetale create de om: un adult cu o dieta tipica occidentala urineaza aproximativ 500 de litri pe an, suficient pentru a umple trei cazi standard. Si, in ciuda potentialului grosier, urina este practic sterila atunci cand este eliminata din corpul uman, au subliniat cercetatorii. Spre deosebire de fecale, care pot transporta bacterii cum ar fi salmonella si E. coli, urina nu prezinta riscuri pentru sanatate – astronautii din Spatiul International International chiar o beau – dupa ce au fost purificati.

Tu ce crezi?

Lasa un comentariu