Dezvolta mentalitatea cresterii in viata ta

1. Aflati ce este o gandire a cresterii
Acesta este un prim pas important. Dweck a mentionat in cercetarile sale ca pur si simplu invatarea despre ce este o gandire a cresterii poate duce la schimbari uriase in modul in care oamenii isi vad abilitatile de invatare. Cunoasterea diferentei dintre o stare de spirit fixa ​​si o crestere deschide noi oportunitati de invatare viitoare pe care poate nu ati stiut ca exista.

Din aceasta cauza, citirea materialelor precum acest articol si cartea lui Dweck despre mentalitati va pot schimba perspectiva spre a fi deschis catre ceea ce este posibil.

2. Dezvoltarea constientizarii de sine
Dupa ce cunoasteti diferenta dintre o mentalitate fixa ​​si o crestere, trebuie sa va ascultati criticul interior atunci cand va spune ca v-ati atins limita. De exemplu, cand te confrunti cu o noua provocare, te opresti vreodata si crezi ca nu pot face asta ? Sau daca esti criticat la serviciu, incerci sa dai vina pe altcineva ?

Faptul ca este constient de acest critic interior si de capacitatea lui de a te limita este o parte importanta a reducerii acesteia.

3. Vorbeste inapoi
Sa spunem ca compania dvs. tocmai a fost internationala. Ati unit fortele cu o companie similara din Tokyo pentru a construi o piata mondiala. Vocea ta de gandire fixa ​​spune: Sunt prea batran pentru a invata o limba noua – chiar si elementele de baza!

Iata cateva lucruri pe care le poti spune ca raspuns la aceasta convingere limitativa:

Oamenii invata limbi noi tot timpul si nu fac exceptie, exista tone de resurse online pentru a sustine invatarea unei limbi noi la orice varsta.
Aceasta este o oportunitate excelenta de a-mi extinde setul de abilitati si de a deveni mai valoros in locul de munca.
Sunt incantat sa asum aceasta provocare.
Gandirea in acest fel va va ajuta sa va stimulati motivatia de a incerca. Te va ajuta sa-ti dai seama ca nu ai nimic de pierdut si ai multe de castigat.

4. Cauta oportunitati noi
Daca atingeti un punct in care recunoasteti vocea mentala fixa ​​care va retine, luati masuri. Asumati-va acea noua provocare, aflati din acea greseala si incercati din nou, persistati pana cand veti reusi , ajustati-va metoda pe baza feedback-ului altora

Lasa un comentariu