Descopera daca esti genul de persoana care obisnuieste sa isi amane sarcinile!

Traim intr-o lume cu presiuni in timp, in care este posibil sa aveti angajamente multiple care se suprapun si care se simt ca si cum ar trebui sa se faca imediat. Aceasta inseamna ca urgenta adevarata nu este rezervata instantelor speciale, deoarece problemele urgente par a fi o intalnire de zi cu zi. Nu veti reusi in cariera dvs. daca va lipsesc in mod constant termenele limita sau daca lasati probleme cu adevarat urgente sa stati pe birou. In schimb, trebuie sa invatati cum sa va gestionati receptia constanta a responsabilitatilor, in timp ce faceti inca o munca excelenta.

Matricea Eisenhower este o metoda eficienta de a va folosi pentru a va organiza prioritatile. Dupa cum am mentionat mai devreme, acest lucru se revarsa si in viata dvs. personala. De exemplu, puteti obtine un apel telefonic la serviciu, care pare a fi urgent, dar in realitate nu este foarte important. Aceasta trebuie sa intre in cadranul corespunzator pentru ca aceasta strategie sa fie eficienta. Daca vedeti ceva urgent si important si care va avea un impact mare asupra viitorului dvs., puneti-o pe o jumatate de zi intreaga pentru a va concentra asupra acestuia.

Scapa de orice posibilitate de distragere a atentiei, opriti-va e-mailul si telefonul, inchideti usa sau chiar luati proiectul intr-o zona de birouri la distanta, unde nimeni nu va poate distrage atentia. Finalizati sarcina astfel incat sa puteti trece din lista dvs. Este usor sa va petreceti cea mai mare parte a timpului in cadrele 1 si 3 si foarte putin timp in cadranul 2. Cadranul 3 este popular deoarece va face sa aratati si sa va simtiti ocupati. Cu toate acestea, pentru a fi productiv si eficient pe termen lung, cuadrantul 2 ar trebui sa fie locul in care va puneti accentul principal. Puteti, de asemenea, sa va uitati la matricea astfel: Traiti cea mai mare parte din viata dvs. in partea superioara a matricei. Lucrati pe cadranul 1 pentru a obtine si utilizati restul timpului in cadranul 2.

Utilizati cadrele 3 si 4 numai atunci cand este necesar. Deci, acest lucru pare a fi o idee minunata in teorie, dar de unde incepi? Eisenhower.me este un site web creat cu simplitate in minte, pentru a va face usor procesul. Ei sunt capabili sa va informeze unde sarcinile dvs. cad in grila cadrelor prin aplicatii si strategii. Acest lucru va va ajuta sa va concentrati si sa lucrati la cele mai importante sarcini. Eisenhower.me va ajuta sa va prioritizati si sa va planificati cu usurinta programul, minimizand stresul si sporindu-va productivitatea.

S-ar putea sa va ganditi ca acest instrument suna de moda veche, deoarece este asociat cu Dwight Eisenhower. Este o idee veche, dar este larg acceptata si a fost folosita cu succes de zeci de ani. Urmand liniile directoare prezentate pe site-ul Eisenhower.me veti beneficia, economisind timp. Timpul nu poate fi achizitionat si este deseori gestionat defectuos de oameni. Acest instrument va ofera ocazia sa va ganditi la timpul pe care il pierdeti in mod inconstient in fiecare zi. Cand aplicati aceste practici in viata profesionala si personala, sunteti in masura sa planificati inainte, sa va mariti eficienta si sa cresteti eficienta. Vrei sa-ti poti gestiona munca cu timpul disponibil pentru a evita procrastinarea, ceea ce va ajuta la scaderea stresului.

Gestionarea incorecta a timpului poate duce cu usurinta la stres si arderea locului de munca. Invatarea principiilor de planificare, prioritizare, delegare si planificare va va ajuta sa vedeti lucrurile potrivite de facut pentru a avea succes. Aceasta este o matrice simpla care va ajuta sa va atingeti obiectivele si sa aveti succes in viata.

Lasa un comentariu