De ce ne luptăm să avem timp pentru singurătate

Cât de des ai timp să ieși o plimbare de o oră? Sau să stai doar în natură făcând altceva decât să contemplezi și să te bucuri de tăcere?

Cu siguranță există câțiva dintre voi care vă răsfățați în mod regulat cu acest lux, dar majoritatea dintre noi nu acordă timp pentru puțin timp de singurătate zilnic.

Pentru unii, este prea mult de lux: lupta existenței zilnice este prea aproape de nivelul de supraviețuire pentru a se gândi chiar și la o oră singură în natură.

Dar pentru mulți dintre noi, motivul principal este că, creierul nostru raționalizează să rămână ocupat. Suntem plini de incertitudine toată ziua și asta ne face să încercăm să facem mai mult, să controlăm totul, să ne înghesuim mai mult în viețile noastre, să rămânem dependenți de tehnologie și de distragere a atenției.

Principalul motor al ocupării și distragerii noastre este incertitudinea.

Incertitudinea este țesută în fiecare oră a vieții noastre. Nu suntem siguri despre ceea ce ar trebui să facem, cine suntem, dacă suntem destul de buni, ce se va întâmpla, ce se întâmplă în lume și cum să ne ocupăm de copleșirea vieții. Nu recunoaștem adesea acest lucru, dar simțim nesiguranță toată ziua.

Pentru a face față acelui sentiment de incertitudine, a inconsistenței de a nu avea stabilitate în viața noastră. Astfel ne agățăm de confort și distragere, am amânat și amânăm obiceiurile pe care vrem să le formăm, suntem în mod constant ocupați de rețele sociale și multe altele. Și dacă avem puțin timp de lipsă de funcționare, ne vom ridica telefoanele sau vom sari către site-ul nostru video preferat pentru a viziona ceva.

Ideea de a fi în singurătate, de a avea liniște în viețile noastre și timp de contemplare, ar putea părea plăcut pentru mulți dintre noi. Dar când vine momentul să facem acest lucru, ne agățăm de diferite ocupații datorită sentimentului nostru de incertitudine. „Nu pot, pentru că am prea multe de făcut!” „Doar un email. Doar un videoclip. ”

Și totuși, această ocupație și distragere constantă ne adâncește și mai tare. Suntem mereu conectați, stimulați mereu, folosim întotdeauna energie.

Cum ar fi să vă deconectați în fiecare zi pentru o oră? Să ne scoatem de la televizoare, cărți, dispozitive și să ieșim la plimbare? Să nu fi productiv, ci legat de natură?

Ne-am putea folosi timpul de liber. Am putea folosi timpul pentru a ne reîncărca și a fi alimentați de natură. Am putea folosi mișcarea, liniștea care ne dă creierului șansa de a se odihni, spațiul pentru contemplare și nimic mai mult.

Pentru a face acest lucru, trebuie să încetăm să lăsăm incertitudinea să ne guverneze viața. Poate fi cu noi, un companion constant, și putem învăța să fim confortabili cu ea și chiar sa o iubim așa cum este. Dar nu trebuie să ne conducă.

Modul de a schimba acest lucru este de a crea spațiul pentru singurătate și libertate, indiferent ca este vorba doar de o jumătate de oră.

Vedeți ce se întâmplă atunci când dați acestor lucruri puțin spațiu. Să vă aerisească. Să vă calmeze. Și veți fi hrăniți de libertatea și viața din jurul vostru.

Lasa un comentariu