Daca bunicii tai prezinta aceste simptome, ia de urgenta masuri!

Studiile arata ca apneea poate duce la scaderea energiei. Mai mult, persoanele care au apnee de somn nediagnosticata nu simt neaparat somnolenta – au doar o lipsa de energie. Aceasta intrerupere a somnului poate duce, de asemenea, la dureri de cap dimineata, probleme de memorie si dificultati de concentrare. Daca este lasata netratata, apneea de somn poate duce la boli de inima. Este posibil sa nu stiti ca aveti apnee in somn, mai ales daca dormiti singur. Adesea, cineva observa ca partenerul lor este aerisit pentru aer pe tot parcursul noptii sau adesea snoresteaza in timp ce dorm, determinandu-i sa se testeze pentru apnee in somn. Daca traiti singuri si va confruntati cu aceste simptome, mentionati-le medicului dumneavoastra pentru a putea face un test de somn.

Boala cardiaca

Cand cineva sufera de boli de inima, inima lor nu poate pompa suficient sange pentru a satisface nevoile organismului. Aceasta conduce corpul pentru a muta sangele oxigenat departe de organele mai putin vitale (in special muschii din brate si picioare) si il trimite in schimb la inima si la creier. Din aceasta cauza, persoanele care sufera de boli de inima isi gasesc de multe ori activitatile zilnice, cum ar fi mersul pe jos, exercitiile fizice si chiar de conducere pentru a fi dificil, si pot suferi, de asemenea, dureri in piept.

Hepatita

Hepatita este cauzata de inflamatia ficatului, care este un organ important in organism care descompune toxinele si creeaza proteine care gestioneaza coagularea sangelui sanatos si metabolizeaza si stocheaza carbohidratii, printre alte procese importante care sunt blocate atunci cand ficatul este inflamate. Multi oameni care sufera de hepatita C sunt familiarizati cu o lipsa extrema de energie. Oboseala este principalul simptom al hepatitei C si este, de asemenea, cel mai frecvent efect secundar al tratamentelor pentru hepatita C. Daca este lasat netratat, hepatita poate duce la deces.

Medicamente

Oboseala este un efect secundar comun al anumitor medicamente. Medicamentele care conduc adesea la consumul redus de energie includ medicamente antianxioterapice, antidepresive, medicamente cu statine pentru colesterol ridicat si medicamente pentru tensiune arteriala ridicata. Inainte de a incepe un medicament nou, verificati eticheta si posibilele efecte secundare, astfel incat sa fiti constienti de aceste posibile efecte secundare. Uneori acest efect secundar va disparea in timp, dar daca influenteaza stilul tau de viata intr-un punct in care nu poti functiona, poate vrei sa vorbesti cu medicul tau despre trecerea la un medicament care nu va afecta atat de mult energia.

Lasa un comentariu