Cum vă puteți concentra mai multe ore într-o zi

Ar putea fi interesant să vă controlați timpul și să vedeți cât de mult vă concentrați pe munca semnificativă. Este un bun calcul pentru dvs. sau doriți să vă măriți orele concentrate și impactul asupra lumii?

Pentru mine, ce m-a ajutat să am succes în creșterea timpului meu concentrat se rezuma la trei obiceiuri:

M-am întrebat ce lucru semnificativ și cu impact aș putea face astăzi.
Crearea spațiului și a timpului pentru munca semnificativă, în loc de a face doar o activitate sau de a fi distras toată ziua.
Lucrul în modul fullscreen și concentrarea a asupra ceea ce faci.

Decideți-vă asupra muncii dvs. de impact
Cei mai mulți dintre noi ne avântăm în inbox-urile noastre, social media, site-urile preferate online și mesagerie atunci când începe ziua. S-ar putea să avem niște sarcini mai importante pe listele noastre, dar se vor pierde în negura zilelor.

Este un obicei incredibil de luat în considerare chiar și pentru câteva momente la începutul zilei (sau la sfârșitul zilei) pentru a vă gândi unde vreți să vă concentrați atenția. Ce merită să faceți astăzi? Pentru ce merită să ne concentrăm? Pe ce activități merită să vă petreceți timpul limitat pe care îl aveți în această viață?

Pentru mine, răspunsul este orice lucru semnificativ și de impact pe care am putea să îl avem pe farfurie. Dacă nu avem niciunul, atunci este timpul să aspirăm către o viziune chiar mai înaltă decât ce avem deja și să ne întrebăm pe ce vream să ne concentrăm în acest an sau în acest semestru. Ce bine pot face în această lume?

De obicei, este destul de evident – cu toții știm probabil sarcinile mai mari și mai semnificative pe care trebuie să le facem. Putem face o listă cu 3 sau 4 lucruri pe care le considerăm importante și ne putem propune să le îndeplinim în ziua următoare. Astfel am ști cum ne dorim să ne petrecem timpul într-un mod ridicat de concentrare.

Crearea spațiului pentru o muncă concentrată
De cele mai multe ori vom elimina sarcinile mai mari și mai semnificative, deoarece acestea vor dura mai mult și suntem fie în modul de distragere, fie în modul de lucru rapid. Nu avem timp acum să facem ceva care durează o jumătate de oră sau mai mult!

Deci, aceste sarcini de impact sunt lăsate baltă. Obiceiul cheie aici este de a întrerupe crearea spațiului. Da, trebuie să rezolvăm totul într-un mod cât mai rapid. Dar putem schimba vitezele. Anulați următoarele 20 de minute pentru a scrie sau a vă deplasa către un proiect mai mare. Nu trebuie să realizați întregul proiect în acest moment, dar doar actul de a vă oferi mai mult spațiu pentru a vă concentra este o schimbare uriașă.

Acest lucru este mai mult decât un act mental decât unul fizic: vă spunem doar că este timpul să vă concentrați asupra acestei sarcini importante. Respirați adânc și spuneți: „Acest lucru merită atenția și efortul meu acum. Să lăsăm la o parte orice alte sarcini și să oferim atenție și timp lucrurilor mult mai importante.

De asemenea este și un act fizic: este posibil să închideți telefonul, să opriți internetul, să închideți toate celelalte aplicații de pe computer, să vă lămuriți puțin spațiul de lucru pentru a vă oferi timpul corect și complet. Acum sunteți gata să vă concentrați.

Lucrul într-un mod extrem de concentrat
Acest obicei este acela de a lăsa această sarcină semnificativă să devină întregul tău univers.

Mulți dintre noi au lucrat în modul fullscreen într-o aplicație anterioară – este nevoie de întregul ecran și, prin urmare, de întreaga dvs. focalizare. Nu sunteți atenți la notificări sau la comutarea între aplicații sau filele browserului.

Pentru a fi mai concentrat, ar trebui să lucrăm în același mod constant- să fim complet atenți. Această singură sarcină este tot ceea ce există și nimic altceva. Nimic nu trebuie să oprească. Nu există distrageri. Doar această sarcină. Aceasta reprezintă tot universul.

Pentru mine, acest lucru înseamnă lucrul  într-o aplicație de scriere cu ecranul deschis complet în aceasta. Sau deschideți o filă de browser într-o fereastră separată (fără alte file) și plasând fereastra în modul ecran complet.

Dacă ceva merită să creeze un anumit loc în viața ta, merită atenția deplină.

Cu aceste trei obiceiuri, cred că putem să ne mărim timpul concentrării în fiecare zi. Nu este vorba de a fi perfectă și de a lucra într-o manieră concentrată în fiecare secundă a zilei. Este vorba despre a nu ne lăsa atenția întotdeauna distrasă și despre a ne oferi mai des darul unei activități semnificative.

Lasa un comentariu