Cum se curata si ascut lamele unei masini de tuns parul

Masinile profesionale de tuns parul au functie de auto-ascutire a lamelor, iar curatarea e floare la ureche, dar nu poti avea garantia ca lamele sunt destul de bine ascutite, mai ales cand vezi ca masina nu tunde la fel de bine.

Poti sa previi situatiile neplacute in care aparatul de tuns nu taie asa cum trebuie, avand grija de el la momentul potrivit. Pentru asta, iti voi arata in cativa pasi simplu cum sa ascuti foarte usor masina de tuns parul.

In primul rand, detaseaza lama aparatului. Cam fiecare masina de tuns ar trebui sa aiba doua suruburi in partea de jos, ce odata desfacute vor permite si scoaterea lamei aparatului de tuns. Scoate acele doua suruburi si detaseaza lamele si orice alt element care le tine in loc.

Curata lama de par si grasime cu o periuta. Foloseste o periuta de dinti pentru a curata lamele aparatului. Vei vedea ca acest proces te va ajuta sa le ascuti mai usor si vor avea si o altfel de estetica.

Indeparteaza rugina si murdaria folosind o solutie speciala. Daca lamele au urbe vizibile de rugina sau altfel de murdarie care nu s-a putut curata cu periuta, poti folosi o solutie speciala sau poti improviza una cu acelasi efect. Fie lasi lamele in respectiva solutie, fie folosesti o laveta de bumbac inmuiata in acel lichid cu care sa le cureti. Pentru curatare poti utiliza o solutie pe baza de alcool, preferabil de peste 90 de grade.

Usuca lamele. Sterge ambele parti ale lamelor foarte bine cu un prosop curat care sa absoarba bine umezeala. Daca inca mai vezi urme de rugina repeta pasul precedent. Daca observi ca e prea dificil sau aproape imposibil de indepartat toata rugina, sfatul meu ar fi sa cumperi alte lame.

Ascute lama. E foarte posibil sa fie nevoie doar sa cureti lama pentru a vedea imbunatatiri, dar e mult mai bine sa o si ascuti daca ai ajuns pana in acest punct. Pentru a face acest lucru poti sa folosesti o piatra de ascutit, sau tocila.

Pentru mai multe informatii despre masini de tuns sau trimmere faciale intrati pe http://www.masinadetuns.ro/.

Lasa un comentariu