Cum să vă susțineți prietenii în momente grele

Recent am avut o mulțime de prieteni care trec prin momente grele. Nu sunt vremuri groaznice precum mari boli sau pierderi financiare, ci perioade de creștere și maturizare precum trecerea la viața de adult sau despărțirea de persoane semnificative despre care știi că nu este cea potrivită în context cu dvs.

Este frumos să poți oferi un anumit confort sau sfaturi unui prieten care trece prin aceste situații dificile. Dacă nu știți cum sau nu sunteți sigur că sunteți deosebit de potriviți pentru a face acest lucru, iată câteva idei despre cum să vă îmbunătățiți abilitățile.

Ascultă-ți prietenul. Majoritatea oamenilor au nevoie să fie auziți și tind să fie foarte important. Majoritatea oamenilor știu răspunsurile la problemele lor, dacă există chiar și o întrebare în joc, doresc doar să fie auzite. Cu alte cuvinte, una dintre cele mai mari abilități necesare pentru a-ți susține prietenii este doar să taci și să îi lași să vorbească.

Acest lucru le transmite că sunt importanți și că îngrijorarea lor este valabilă.

Dacă le ascultați amănunțit și credeți că îngrijorarea lor nu este valabilă, ar trebui să le spuneți. Să fii prieten înseamnă că este de datoria ta să le oferi feedback sincer prietenilor, astfel îi va ajuta semnificativ. Totuși, de cele mai multe ori, îngrijorarea lor este valabilă, și faptul că aceasta ajunge la urechi prietenoase le va oferi mult confort.

Dincolo de ascultare, următoarea ta cea mai mare oportunitate de a-i ajuta este să le oferiți perspective pe care poate nu le au. Chiar și cei mai raționali și conștienți de sine au capacitatea de a se amăgi atunci când sunt prea aproape de o situație. Dacă sunt concentrați pe imaginea mică, treaba ta este să te gândești la imaginea mai mare, de ansamblu.

Uneori vei ajunge într-o situație în care poți vedea imaginea în ansamblu și este evident evident ce ar trebui să facă. Acest lucru pare să se întâmple cel mai mult în relații, deoarece oamenii tind să ia decizii foarte emoționale, unde o decizie mai logică le-ar putea servi mai bine.

Dacă împărtășiți părerea dvs., formați un motiv bun pentru aceasta, cu toate că prietenul respectiv continuă pe drumul ideii proaste, la fel de bine îi puteți ajuta să o facă în cel mai bun mod posibil. De exemplu, am un prieten care urmărește pe cineva pe care cred că nu ar trebui să-l urmărească. Am încercat să fiu o voce a rațiunii și să-l ajut să se gândească la el în câteva moduri diferite, dar a devenit clar, în final, că va merge după ea, indiferent de situație.

Așa că acum îl susțin și încerc să-i ofer cel mai bun sfat posibil în limitele că orice sfat care îi spune să nu meargă după un lucru care nu este benefic persoanei respective și ca sfaturile să nu fie în zadar. Este mai bine să dai 70% sfaturi bune pe care le va lua mai degrabă decât 100% sfaturi bune pe care le va ignora.

După ce v-ați ascultat prietenul și ați oferit perspective și suport, puteți, de asemenea, să vă întrebați ce așteptări are de la dvs. Puteți spune ceva de genul: „Cum pot să ajut? Ai nevoie doar de cineva care să te asculte? Vrei să te ajut să descopăr o soluție? Altceva?”

Nu vă interceptați problemele sau preocupările. Uneori, conversațiile sunt dialoguri bidirecționale, dar dacă cineva vă vine cu o luptă prin care se zbate, puteți să vă salvați lucrurile pentru mai târziu. Oferă-le darul de a fi pe deplin prezenți și concentrat pe ei. Adesea nu se află în cea mai bună stare emoțională, astfel încât nivelul de atenție îi poate face să se simtă mai bine.

Ca atâtea alte lucruri, sprijinirea prietenilor este o abilitate pe care oamenii nu o consideră de fapt o abilitate care poate fi benefică. Un pic de gândire despre cum poți face cel mai bine poate face o diferență mare, în special pentru prietenii care vin la tine pentru sprijin.

 

Lasa un comentariu