Cum sa va relaxati facand ceva simplu

Luand o ceasca de ceai, iesind la plimbare, facand o baie … te poti relaxa in timp ce faci ceva. Nu trebuie sa stai culcat, sa inchizi ochii.

Cheia este sa faceti din acest lucru singurul lucru pe care il faceti. O singura sarcina. Participa la aceasta sarcina, in loc sa sari in jur.

Concentrati-va activitatea pe deplin. Fii cu adevarat cu ceasca de ceai sau cu plimbarea ta. Fa-o incet, cu relaxare, savurand activitatea.

„Bea ceaiul tau incet si cu respect, ca si cum ar fi axa pe care se invarte lumea pamantului – incet, uniform, fara sa te grabesti spre viitor.” – Thich Nhat Hanh

Acest citat rezuma abordarea. O poti face cu orice, nu doar cu ceaiul. Fii complet scufundat.

O practica extrem de simpla
Avand in vedere aceste abordari de relaxare … Va voi lasa cu o practica simpla, dar cu adevarat puternica:

Cand ati terminat ceva, faceti o pauza si observati daca aveti nevoie de odihna. Esti obosit? Ai pofta de odihna adevarata?

Daca da, da-ti cateva momente de odihna adevarata. Nu va verificati telefonul, nu cititi sau nu vizionati online, nu va ocupati de sarcini mici. Adevarata odihna. Unul dintre lucrurile discutate mai sus sau versiunea ta despre odihna adevarata.

Intrebati-va acest lucru pe tot parcursul zilei. S-ar putea sa descoperi ca ai nevoie de odihna adevarata mai mult decat iti dai seama.

Lasa un comentariu