Cum sa te tii de un proiect – I

Imi place sa scriu despre lucruri la care eram teribila, dar acum ma pricep, pentru ca pot fi sigura ca aceste lucruri ar putea fi invatate de oricine. In trecut nu am putut sa ma tin de nimic. Am trecut prin diferite faze de a ma convinge ca nu conteaza si de a accepta ca probabil nu as putea sa ma tin de nimic pentru ca nu era „cine sunt”.

In special, am avut o perioada foarte dificila de a face fata proiectelor. As incepe un proiect, m-as plictisi, ma simt frustrata sau distrasa si as trece la altul. Am putut sa-mi schimb comportamentul doar cand am avut cateva realizari cheie:

1. Daca schimbati intotdeauna proiectele, nu veti finaliza niciodata un proiect si, astfel, nu veti primi niciodata recompensele acelui proiect. Acest lucru este incredibil de evident, dar nu ne vine niciodata in minte cand ne gandim sa renuntam la un proiect. Acest lucru nu inseamna ca este intotdeauna cel mai bine sa ramai cu fiecare proiect, dar inseamna ca trebuie sa ai o anumita abilitate pentru a termina un proiect.

2. Cand vreau sa renunt la un proiect, se intampla, de obicei, pentru ca am experimentat majoritatea dezavantajelor si niciunul dintre cele negative. Daca sunt la jumatatea unui proiect de programare, am facut o multime de munca, probabil am experimentat o gramada de frustrari, am inca cateva probleme nerezolvate de rezolvat si nu am facut fericit un singur client sau nu am primit niciun ban. Este important sa recunoastem ca aceasta este exact pozitia gresita din care ar trebui sa luati o decizie.

De asemenea, trebuie sa va dati seama ca comparati merele cu portocalele. Nu stim niciodata toate obstacolele sau dezavantajele unui nou proiect, asa ca comparam realitatea cu fantezia. Aceasta nu este o comparatie corecta.

Lasa un comentariu