Cum sa te relaxezi cu adevarat

Cand ma simt obosit si am o intalnire, voi renunta la orice altceva si ma voi intinde pe un pat sau pe o canapea. Incearca. Lasa deoparte dispozitivele. Inchide ochii si fii confortabil. Acum va puteti relaxa..

Cand spun „relaxeaza-te cu adevarat”, vreau sa spun mai mult decat ne relaxam de obicei. Imi scanez corpul pentru orice tensiune si il relaxez. Apoi mai scanez iar si incerc iar sa ma relaxez. Voi observa, de obicei, micro-muschi tensionati in zona pieptului, in abdomen, in cap. Uneori se afla in centrul corpului meu, chiar in fata coloanei vertebrale. Am lasat acei muschi sa se relaxeze complet.

Cu cat ma relaxez, cu atat gasesc alti micro-muschi care nu sunt relaxati si ii relaxez. Uneori, parca mi-a cazut fata de pe cap, pentru ca totul incepe sa se scufunde spre pamant.

Constat ca muschii se vor tensiona pe masura ce incep sa am ganduri. Asa ca observ asta si ii relaxez din nou. De nenumarate ori – gandit si tensionat, observati si relaxati-va. Este ca savasana, daca faci yoga.

De obicei adorm. Trebuie sa setez un cronometru cu cateva minute inainte de intalnire, astfel incat sa nu dorm! Dar uneori nu dorm – este inca incredibil de odihnitor sa fac asta.

Lasa un comentariu