Cum sa te descurci cu oamenii negativisti

V-ati simtit vreodata secati de putere? Acest lucru se poate datora faptului ca oamenii cu care interactionati au atitudini negative. Fericirea umana depinde in mare masura de calitatea relatiilor, deoarece suntem in primul rand creaturi sociale. De fapt, exista dovezi ale naturii noastre sociale peste tot. Din cauza naturii noastre sociale, poate fi extrem de dificil de a trata oameni negativi care va ucid starea de spirit cu pesimismul, negativitatea si suspiciunea lor.

In mod alternativ, daca sunteti in mod constant in jurul unor persoane pozitive, sunteti mult mai probabil sa va simtiti pozitivi in privinta lumii si a oamenilor din jurul vostru. Daca doriti sa va mariti satisfactia generala in ceea ce priveste viata, atunci este in interesul dumneavoastra sa invatati cum sa va indepartati de persoanele negative din viata voastra.

1. Identificati persoanele cu trasaturi negative de personalitate.
Este important sa invatati cum sa identificati persoanele care prezinta adesea o varietate de trasaturi negative ale personalitatii.

2. Setati limitele pentru a minimiza contactul cu persoanele negative.
Este important sa realizati ceea ce sunteti dispus sau in masura sa tolerati atunci cand vine vorba de negativitate. Nu vi se cere sa ascultati tot ce are de spus o persoana negativa. Cu siguranta aveti dreptul sa va ridicati si sa va indepartati sau sa va concentrati atentia in alta parte. Amintiti-va ca negativitatea lor va afecteaza gandurile si sentimentele si va va afecta atitudinea.

3. Ajutati-i pe unii sa se ocupe de negativitatea lor.
Ar putea exista unii oameni in viata ta care sunt foarte importanti pentru tine si, prin urmare, vrei sa ii ajuti sa se ocupe de gandurile lor negative. Acest lucru probabil ca nu va fi adevarat pentru cineva care trece temporar prin viata ta, dar daca aveti un membru al familiei sau un prieten apropiat care pare ca ar putea folosi ceva ajutor, aveti optiuni. Cineva chiar va poate cere ajutor. Deci este mai bine sa fii echipat cu niste strategii.

4. Nu incerca sa faci din problemele lor problemele tale.
Cu siguranta va va trage in jos daca va concentrati prea mult din timpul acordat asupra problemelor prietenului dvs. negativist. Practicati-va constiinta de sine, astfel incat sa puteti masura cand gandurile dvs. incep sa scada si viata dvs. incepe sa fie afectata. Nu aveti responsabilitatea pentru sentimentele sau actiunile altor persoane, dar sunteti responsabil pentru dvs. Din acest motiv, intr-un anumit moment, trebuie sa va puneti propria bunastare inaintea celorlalti si sa va concentrati mai degraba pe viata voastra, decat pe a lor.

Lasa un comentariu