Cum sa ne mentinem de proiectele noastre – II

3. Finalizarea unui proiect face ca este mai probabil sa puteti finaliza un alt proiect. Daca renuntati devreme, este mai probabil sa renuntati probabil data viitoare. Din acest motiv, ar trebui sa ne partinim spre finalizare, toate celelalte lucruri fiind egale.

Odata ce am avut aceste trei realizari, am inceput sa ma tin de lucruri. Regula mea simpla era ca termin ceea ce incep, indiferent de ce. Suna simplu, dar are cateva implicatii mari.

Cel mai important, inseamna ca trebuie sa fiu foarte atenta la ceea ce incep si ca trebuie sa stiu unde este punctul meu de oprire. Daca stiu ca voi termina tot ce incep, sunt mult mai sarguincioasa in a ma asigura ca este o idee buna si ma gandesc mai mult la ceea ce ar putea fi dificil sau neplacut la proiect.

Punctul de oprire pe care il aleg nu este o destinatie finala, ci mai degraba un punct de referinta in care ajung sa decid daca continuu sau nu. Il leg mereu de un moment in care voi fi primit unele beneficii pentru eforturile mele si pot vedea inceputurile succesului real. De exemplu, daca as incepe o afacere, as spune ca ma pot opri odata ce voi obtine zece clienti. Asta inseamna ca trebuie sa fac munca de a construi produsul si de a-l impartasi cu alti oameni, dar daca incep sa primesc acel succes si nu cred ca este cel mai bun lucru pentru mine, pot renunta.

Lasa un comentariu