Cum sa manuiesti o drujba: Sfaturi pentru amatori

Daca respecti anumite norme de siguranta, o drujba este o ustensila usor de folosit. De aceea, inainte de a manui o drujba pentru diverse sarcini pe care le ai de indeplinit, este indicat sa citesti cu atentie toate instructiunile de siguranta din manualul utilizatorului.

Cum sa folosesti cel mai usor o drujba?

In primul rand, trebuie sa selectezi un model pe care sa il poti utiliza confortabil, suficient de mare pentru a indeplini sarcina pe care o doresti. Inainte de a cumpara o drujba, poti alege sa inchiriezi una de la magazinele ce permit clientilor sa inchirieze unelte, doar pentru a obtine o idee despre configuratia dimensiunii si a bilei pe care o utilizezi confortabil.

Daca nu ai talent in manuirea unei drujbe, o drujba de tip “bara” este mai practica decat una de tip “arc”. Este indicat ca bara drujbei sa fie de cel putin o treime mai mare decat diametrul arborelui pe care il tai, de exemplu.

In mod obisnuit, puterea sau deplasarea motorului este relativa la lungimea barei si este adaptata in functie de profilul fiecarei drujbe. In general, un motor bine reglat si o lama ascutita iti vor permite sa tai rapid, usor si precis, ducand la conditii mai sigure pentru tine atunci cand folosesti o drujba.

O persoana scunda care lucreaza cu drujba dar intreprinde o sarcina usoara ar putea opta mai degraba pentru achizitionarea unei drujbe electrice. Aceasta este mai potrivita pentru conditia lor fizica. Insa, daca ai o conditie fizica destul de buna, cel mai indicat este sa achizitionezi o drujba performanta care functioneaza pe baza de benzina.

Uita-te la zona unde vei lucra, inainte de a incepe sa folosesti drujba. Va trebui sa analizezi foarte bine aceasta zona. Este esential sa ai indeajuns spatiu pentru a iti face treaba in conditii de siguranta si pentru a evita posibile accidentari. Acest lucru inseamna urmarirea liniilor electrice, precum si analiza posibilei existente a unor obstacole aeriene, or a anumitor autovehicule si cladiri din apropiere care iti pot ingreuna procesul de a opera o drujba.

Recunoaste cele patru taieri de baza pe care le poti face utilizand o drujba.Fiecare dintre aceste patru modalitati de a taia cu drujba pe care o detii au propriile riscuri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a evita accidentarile. Inainte de a porni drujba, umple rezervorul cu gaz cu amestecul corect de combustibil/ulei, care este de obicei un galon de benzina de 4 pana la 6 uncii.

Lasa un comentariu