Cum sa fii in siguranta – I

De ce unii oameni sunt in siguranta, in timp ce altii nu? Este pentru ca merita sau nu merita sa fie in siguranta? Exista suficiente contra-exemple evidente ale acestei idei pentru a o respinge imediat. Este genetic? Poate partial, dar multi oameni au trecut de la siguranta la nesiguranta sau invers. As sustine ca a fi sigur este o practica pe care oricine o poate implementa.

Un prieten de-al meu mi-a spus odata, ca si cum ideea ar fi ceva evident, ca banuia in permanenta ca oamenii nu prea il prea placeau si il invita doar din politete. Aceasta idee mi-a suflat complet mintea, pentru ca a fost unul dintre membrii de baza ai grupului nostru de prieteni si niciodata nu am auzit pe nimeni spunand ceva rau despre el. M-a facut sa realizez ca nesiguranta este de obicei o eroare de perceptie.

Pickup m-a transformat dintr-o persoana foarte nesigura, care practic credea ca aproape nicio femeie nu ar vrea cu adevarat sa ma cunoasca, intr-o persoana foarte sigura, care acum presupune ca practic toti vor sa ma placa si sa-mi vada valoarea.

Cel mai mare lucru pe care l-am invatat este ca oamenii te vor placea pentru ceea ce esti. Suna evident si simplu, dar de ani de zile mi-am dat seama ca exista unul sau doua arhetipuri „foarte simpatice” si nu eram unul dintre ei. Mass-media si cultura pop au stabilit aceasta capcana si este usor de cazut pentru oricine.

Lasa un comentariu