Cum sa devenim liberi – III

Apoi, aduceti constientizare la punctul vostru de vedere. Punctul de vedere care provoaca frustrarea: „Nu ar trebui sa actioneze astfel” sau „Ma critica intotdeauna, nu stiu de ce trebuie sa fie atat de critici” sau „Nu ar trebui sa fiu un amanator! ” Nu criticam viziunea, nici macar nu spunem ca este gresita … doar aducem constientizare viziunii care cauzeaza lipsa de libertate.

Intrebati daca modul vostru in care priviti lucrurile va ajuta sau va incurca. Daca va simtiti frustrat sau ranit, probabil ca nu. Intrebati daca v-ati angajat sa ramaneti astfel sau daca doriti sa va schimbati. Daca doriti sa va schimbati, treceti la pasul urmator.

Slabiti stransoarea asupra modului in care privit lucru. De exemplu: stiti cu adevarat ca cineva nu ar trebui sa actioneze asa cum ar trebui? Ai umblat in pantofii lor? Stii cum ar trebui sa actioneze toata lumea? Eu personal nici nu stiu cum ar trebui sa actionez eu, daramite cum ar trebui sa actioneze altii. Acest tip de ancheta nu inseamna sa ne spunem ca viziunea noastra este gresita – este pur si simplu pentru a ne relaxa atasamentul fata de punctul de vedere, pentru a arata ca ar putea exista si alte posibilitati. Este posibil sa existe si alte perspective? Alte lucruri pe care nu le stii?

Lasa un comentariu