Cum sa calci camasile si fustele plisate

Fie ca ai un fier de calcat normal, fie ca ai o statie de calcat, pastratul hainelor intr-o stare proaspata ar fi mult mai simplu daca toti am fi ca niste papusi de hartie, iar hainele ar sta plate pe noi. Dar nu suntem asa si majoritatea dintre noi trebuie sa ne confruntam cu pliurile si cutele hainelor noastre.

Totul despre pliurile articolelor de vestimentatie

Pliurile pe haine pot fi incastrate sau cusute la locul lor. Seturile de pliuri isi pastreaza forma datorita tipului de tesatura selectat si a unui proces de incalzire ridicat in timpul fabricarii articolului vestimentar.

Pliurile in forma de acordeon sunt cel mai adesea setate la caldura si sunt mai moi si mai putin clare. Curatarea chimica este cea mai buna pentru majoritatea tesaturilor. Pliurile cusute sunt de obicei mai clare. Ele isi vor pastra forma dupa spalare.

Cum sa calci fustele plisate

Trebuie sa folosesti intotdeauna o masa de calcat de dimensiuni mari. Acest lucru iti va permite sa lucrezi numai pe un singur strat de material si pe o suprafata mica la un moment dat.

Ataseaza o clema de hartie, pentru liant sau o garnitura cu arc in fiecare parte a pliului pentru a-l mentine in pozitie. Folosind o carpa de presare intre placa frontala a fierului si fusta, pune fierul in partea superioara a placii si apasa la temperatura corecta pentru tesatura. Ridica fierul si lasa-l din nou in jos. Nu trage niciodata fierul peste material. Pliurile se pot inrautati si se pot schimba.

Cum sa calci camasile plisate

Camasile plisate sunt mai usor de calcat cu statia intr-un finisaj clar, daca tesatura este usor umeda. Utilizeaza o sticla de pulverizare peste materialul camasii. De asemenea, vei avea rezultate mai bune daca utilizezi o masa de calcat de dimensiuni mari, astfel incat sa poti lucra in zone separate la un moment dat.

Cel mai bine este sa intorci camasa pe dos. Folosind temperatura corecta a fierului pentru material, calca intreaga camasa si mansoanele. Apoi, intoarce camasa pe fata.

Daca doresti sa adaugi rigiditate tesaturii, utilizeaza amidon de pulverizare in timp ce calci partea dreapta a materialului.

Lasa un comentariu