Cum sa alegi laptopul potrivit daca esti programator

Daca esti programator, alegerea laptopului potrivit pentru serviciu poate fi uneori putin dificila. Este usor sa devii confuz in timp ce analizezi atatea optiuni disponibile in magazinele online. Exista foarte multe modele ale celor mai bune laptopuri pentru gaming, fiecare venind cu un set diferit de setari pe care trebuie sa le faci atunci cand il achizitionezi.

Poti scrie coduri pe majoritatea laptopurilor. Cu toate acestea, productivitatea se va imbunatati daca utilizezi un laptop potrivit pentru tipul de sarcina pe care il efectuezi.

Exista diferite tipuri de software si, prin urmare, sunt necesare diferite programe pentru fiecare model de laptop. Deci, nu exista in aceasta privinta o abordare standardizata atunci cand te intrebi ce laptop este mai bine sa iti cumperi daca vrei sa lucrezi remote, ca programator.

Iata care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere daca esti programator si vrei sa cumperi un laptop pentru a lucra de acasa!

Mobilitatea

Laptopurile sunt disponibile sub diverse modele si dimensiuni. Trebuie sa iti dai seama cat de “portabil” doresti sa fie laptopul pe care il vei cumpara. Daca nu este nevoie sa iei laptopul cu tine cand iesi in oras sau calatoresti, poti cumpara unul cu ecranul de aproximativ 15 inci. Acestea vor avea, de obicei, specificatii mai bune si mai multe proprietati ale ecranului care permit multitaskingul.

Daca lucrezi in locuri diferite sau calatoresti mult, un laptop de 13 sau 14 inci te va ajuta in aceasta privinta. Ele sunt mai usoare si in general ofera o durata mai lunga de viata a bateriei. Cu exceptia cazului in care alegi sa cumperi un laptop 2 in 1, un touchscreen nu va oferi suficiente beneficii pentru a justifica costul suplimentar. Multi specialisti in acest domeniu sugereaza clientilor sa evite ecranele tactile.

Displayul

Ecranul unui laptop este una dintre cele mai importante caracteristici ale acestuia, mai ales pentru programatori. Dezvoltarea de aplicatii presupune vizionarea pe ecran pentru perioade lungi de timp. Este important, in acest context, sa acorzi atentie detaliilor. Cele mai multe laptopuri au un afisaj de 1366X768, ceea ce ar putea fi considerata o optiune mediocra. De asemenea, textul nu este suficient de usor de citit pentru a avea o experienta confortabila din acest punct de vedere.

Un afisaj de 4k este prea depasit pentru un laptop, mai ales atunci cand iei in considerare costurile suplimentare si uzarea bateriei (lucru pe care va trebui sa il gestionezi la timpul lui).

Lasa un comentariu