Cum sa ai ganduri mai sanatoase

12. „Aceasta provocare este o ocazie buna pentru mine sa invat.”
Ne confruntam continuu cu alegeri care ne pot afecta viitorul. Daca ar trebui sa acceptati o oferta de munca, ar trebui sa va inscrieti la o clasa noua sau sa urmariti un nou obiectiv? Alegerea de a asuma o noua provocare are un impact imens asupra modului in care te dezvolti ca persoana. Cu cat te contesti mai mult, cu atat mai multe oportunitati vei avea de invatat, deoarece fiecare noua provocare prezinta o noua oportunitate de a castiga experienta si cunostinte.

13. „Nu caut aprobarea altor oameni.”
Cand aveti o mentalitate de crestere, motivatia dvs. pentru a va imbunatati este doar pentru propriul dvs. beneficiu. Cand prioritizati invatarea pentru propria dvs. bunastare, sunteti capabili sa lasati drumul la necesitatea aprobarii din partea celorlalti si sa recunoasteti ca exista un spatiu suficient pentru crestere, dezvoltare si succes. Dupa ce te poti detasa de a avea nevoie de validarea altor persoane, iti oferi potentialul de a creste.

Cei cu o mentalitate fixa ​​cauta in mod constant aprobarea din partea celorlalti, intrucat nu vor sa fie vazuti ca avand o deficienta „permanenta” in niciun domeniu al vietii lor. In loc sa aiba aceasta nevoie de aprobare, cei cu mentalitati de crestere cred ca este imposibil sa cunoasca adevaratul potential al unei persoane. Ceea ce face ca mentalitatea de crestere sa fie atat de utila este ca creeaza o pasiune pentru invatare in loc de o nevoie de acceptare.

14. „Pot vedea imaginea mai mare.”
Este usor de rationalizat facand o munca mediocra atunci cand pierdeti din vedere imaginea mai mare. Cu toate acestea, daca aveti o amintire constanta despre scopul activitatii pe care o efectuati , veti mentine motivatia care este necesara pentru a imbunatati.

De exemplu, s-ar putea sa nu doriti sa va ridicati la ora 5:00 dimineata pentru a merge la sala, dar daca luati in considerare imaginea mai mare de a deveni sanatos si veti reusi sa treceti peste acel obstacol mental, veti dezvolta un sens al scopului pe care te inspira sa continui sa lucrezi.

15. „Sunt rabdator”.
Nimic din ce merita facut nu vine repede. Trebuie sa fii realist atunci cand te gandesti la cat timp va dura pentru a-ti atinge obiectivele. Daca intentionati sa slabesti, ai putea sa slabesti 50 de kilograme intr-o saptamana? Daca doriti sa aflati cum sa cantati la vioara, ati fi gata sa cantati in fata unui public maine?

Chiar si pentru aspiratii mai simple, cum ar fi invatarea cum sa aplici o ecuatie matematica, poate fi nevoie de mai multe ori de a practica tehnica inainte de a fi capabil sa o stapanesti. Trebuie sa ai rabdare pentru a-ti permite creierului sa proceseze si sa absoarba informatii noi si apoi sa poti aplica. Puteti descoperi talente incredibile daca sunteti dispus sa va ocupati de timp pentru a incerca . Cu toate acestea, adesea ne luptam sa ne facem timp pentru lucruri noi, asa ca ne intelegem cu o gandire fixa ​​de „Nu pot”.

Lasa un comentariu