Cum putem gasi un aspirator capabil sa inlature parul de animale

Atunci cand iti asumi adoptia unui caine sau a unei pisici, trebuie sa intelegi ca fiecare vine la pachet cu un bagaj de griji precum parul pe care il va lasa pe canapea si haine. Totusi, nu este cazul sa dispere nimeni, fiindca pe piata exista multe variante conventionale prin care parul animalelor poate fi combatut si inlaturat cu succes, una dintre acestea fiind aspiratorul. Gama de aspiratoare disponibila pe piata de profil este vasta, insa trebuie sa indreptati atentia acelui aspirator capabil sa inlature parul animalelor, pe care il veti identifica dupa:

Puterea de tragere

Inainte de toate celelalte aspecte de luat in calcul, un aspirator care sa ne ajute in efortul nostru zilnic de a tine departe parul de animale trebuie sa fie puternic, adica sa aiba o putere de tragere suficient de mare incat sa inlature firele moi de blana. Puterea trebuie sustinuta si printr-o accesorizare pe masura, adica perii capabile sa atraga parul de pe haine si lenjerii. De asemenea, puterea unui astfel de aspirator este importanta, fiindca nu va solicita persoana care aspira, fiind eficient de la prima utilizare. In caz contrar, multe aspiratoare ineficiente impun o a doua runda de aspirare, fiindca nu au suficienta putere de tragere a parului fin care se integreaza in tesaturi.

Rezistent la socuri

Da, structura externa a aspiratorului conteaza extrem de mult si este un criteriu de departajare in achizitia unui astfel de bun. De ce? Este simplu! Cainii si pisicile nu se joaca intr-un tarc si nimic nu ii ingradeste sa isi lase blana pe unde pot, adica peste tot, fapt ce presupune ca va trebui sa va plimbati cu aspiratorul prin toata casa, motiv pentru care acesta poate fi supus la lovituri. Un aspirator fin nu poate face fata unei aspirari ample, fiindca ar presupune sa fie mutat peste tot unde aspirati, in timp ce un aspirator rezistent poate fi doar impins, fiindca acel cablu de alimentare va permite utilizarea lui pe o raza mai extinsa.

Filtru pentru aer

Nu in ultimul rand, un aspirator destinat aspirarii parului de animale trebuie sa beneficieze de un filtru de aer. De fapt, majoritatea producatorilor de aspiratoare dedicate acestui segment acorda o atentie deosebita filtrarii aerului, dovedindu-se o alegere populara pentru familiile care monitorizeaza curatenia de teama alergiilor. Filtrul din straturi de carbune neutralizeaza mirosurile si impiedica raspandirea polenului, acarienilor de praf si a altor alergeni de pe covoare si lemn de esenta tare. Filtrul HEPA curata aerul din camera, pretinzand ca acopera 99,999% din toate particulele filtrate, lucru extrem de benefic, tinand cont de faptul ca parul de animale poate fi inhalat de cei mici.

Cainele este cel mai bun prieten al omului, dar nici aspiratorul nu iese din ecuatie. Atunci cand planuiti sau deja ati adoptat un patruped pufos si simpatic, trebuie sa tineti cont si sa va asumati responsabilitatile ce vor urma. Parul de pisica este intalnit cu preponderenta in locul in care aceasta doarme, fiind mai problematic decat parul de caine. Totusi, pentru ambele cazuri exista si variante ajutatoare, asa ca un aspirator performant si eficient va reda confortul intregii locuinte.

Lasa un comentariu