Cum alegem un televizor LED potrivit?

Televizorul este absolut indispensabil in ziua de azi, iar alegerea unui model potrivit poate fi una destul de dificila, avand in vedere numeroasele optiuni de pe piata. Un televizor LED este una dintre alegerile tuturor celor care isi doresc un produs performant, care sa le aduca numeroase satisfactii si sa functioneze la parametrii normali timp indelungat. Achizitia trebuie sa tina cont de unele aspecte care sa va permita sa va indepliniti toate necesitatile.

In primul rand, este important sa va stabiliti un buget, astfel incat sa stiti spre ce modele sa va orientati. Alegerea diagonalei trebuie sa tina cont de distanta care va fi intre dumnevoastra si televizor, deoarece aceasta este esentiala pentru claritate. Astfel daca optati pentru un televizor HD Ready sau Full HD si stati prea aproape de televizor, este cazul sa optati pentru un model cu diagonala mica, in vreme ce, pentru o distanta importanta puteti alega un televizor LED cu diagonala mare. In ceea ce priveste televizoarele cu rezolutie Ultra HD de pe Top Televizoare, puteti sta la o distanta de aproape doua ori mai mica, intrucat pixelii sunt mult mai greu de observat.

Rezolutia este cea care spune multe despre calitatea imaginii, fiind unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont. Cele mai cautate modele sunt in acest moment cele cu full HD, fiind destul de accesibile si la pret.

In ceea ce priveste ecranul, televizoarele LED sunt acelea al caror ecran este iluminat de niste diode LED, iar in functie de cum sunt acestea amplasate intalnim: ecrane LED edge-lit, unde diodele sunt amplasate pe margini si ecrane LED-backlit, unde diodele sunt situate pe spate.

Conexiunile sunt un alt aspect caruia trebuie sa-i acordati atentie. Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este numarul de porturi HDMI pe care televizorul vi-l ofera. Un numar de cel putin 4 este necesar pentru un produs de buna calitate.

Producatorul si designul sunt si ele importante atunci cand va ganditi sa aveti parte de o alegere foarte buna. La cei mai cunoscuti producatori puteti gasi oferte foarte bune si preturi avantajoase. Pentru a alege cel mai potrivit televizor LED, trebuie sa decideti dimensiunea pe care o doriti si sa fiti atenti la toate caracteristicile produsului.

Lasa un comentariu