Crearea unei structuri impecabile pentru viața ta

Există o contradicție ciudată în majoritatea vieții noastre:

Simțim profund neregulile vieții noastre. O simțim în toate domeniile vieții noastre, ceea ce ne stresează și ne determină să ne oprim, să ne simțim copleșiți, să fugim spre distragere și confort. Creează o incertitudine imensă pentru noi.

Dar …

Rezistăm să rămânem la structură și rutină. Vrem să avem o ordine foarte bună în viața noastră, dar când vine vorba de a o urmări efectiv, ne luptăm. Se simte prea rigid, prea restrictiv. Așadar, vom arunca imediat planul deoparte și vom începe să-l formăm gratuit, să răspundem la mesaje și să mergem la distrageri și să citim sau să urmărim lucrurile online. Acest lucru creează și mai multă incertitudine, nefiind capabil să rămânem la structura de bază.

Această contradicție ar putea să nu fie universală, dar este prezentă pentru o mulțime de oameni. Aș ghici că majoritatea oamenilor care citesc acest lucru simt o luptă între aceste două lucruri.

Acum, nu cred că puteți obține controlul și ordinea asupra tuturor lucrurilor din viața dvs. Viața este în mod inerent dezordonată și incertă, iar toate încercările de a face să fie ordonate și sigure sunt, în mod fundamental, inutile. De multe ori este mai util să practici cu atenție incertitudinea decât să încerci să o controlezi.

Acestea fiind spuse, aceasta nu este o alegere completă sau totală. Putem crea structură și practică cu incertitudine. Putem chiar crea structură pentru practica noastră de incertitudine. Și putem învăța să nu fim atașați de structură, astfel încât, dacă trebuie să facem o zi sau o săptămână fără ea, putem fi perfect OK.

Motive pentru a crea o structură de bază:
Există două efecte majore (inter-relaționate) pe care le simțim din această luptă cu structura și neîncrederea:

Nebunia din viața noastră ne determină să fim dezordonați. Când avem o tulburare imensă în jurul nostru, este greu să fim impecabili. Este greu să fii concentrat. Este greu să depunem cel mai bun efort în munca noastră semnificativă. Suntem foarte afectați de tot ceea ce ne înconjoară și de orice fel de dezordine din viața noastră. Asta nu înseamnă că ar trebui să facem eforturi pentru perfecțiune, ci în schimb că ar trebui să recunoaștem efectele acestei nereguli asupra noastră.
Lipsa de structură creează o lipsă de încredere. Când viețile noastre sunt complet nestructurate și dezordonate, este greu pentru alții să aibă încredere în noi. Dacă ar fi să intri în afaceri cu cineva al cărui birou și viață au fost o mizerie imensă, față de cineva al cărui birou și viață părea să fie într-o ordine impecabilă … toate celelalte fiind egale, ce ai alege? Această mizerie este resimțită de soții sau partenerii noștri, simțită de prieteni și de ceilalți persoane dragi, resimțită de colegii și șefii noștri, resimțită de clienții noștri, chiar dacă nu o pot vedea complet. Și noi îl simțim în noi înșine și ne erodează încrederea în noi înșine.
Nimic din toate acestea nu este motivul pentru a te speria sau a te învinge. Este doar sensibilizarea cu privire la efectele lipsei de structură. Și poate rezolvarea creării unei structuri mai impecabile odată cu trecerea timpului.

 

Lasa un comentariu