Crearea libertatii in orice moment – II

Permiteti-mi sa subliniez ca: modul in care privim cealalta persoana sau situatia, ne creeaza sentimentul de stres, frustrare, furie, dezamagire.

Nu conteaza cu adevarat care este situatia externa: o persoana frustranta, politica, un eveniment sportiv, propriul nostru comportament. Daca se creeaza un sentiment de lipsa de libertate, este din cauza parerii noastre.

Nu trebuie sa ne invinovatim pe noi insine – nu facem nimic rau. Este pur si simplu pentru a aduce constientizarea cauzei acestui obstacol.

Lucrul eliberator este ca, daca opiniile noastre sunt responsabile pentru aceasta dificultate … avem puterea de a schimba situatia! Mereu.

Crearea libertatii in orice moment
Deci, sa ne intoarcem la acel moment in care cineva actioneaza intr-un mod frustrant si vrem doar sa ne indepartam de ei, spre pace si libertate …

In aceasta situatie, ne putem crea absolut libertatea iesind din situatie, iesind la plimbare, gasind libertatea naturii. Si, de fapt, il recomand in majoritatea cazurilor.

Dar vreau sa folosesc acest scenariu pentru a arata ca libertatea poate fi obtinuta chiar si fara a ma indeparta. Pur si simplu o ilustrare a principiului, nu o recomandare pentru a ramane intr-o situatie frustranta.

Deci, cum putem gasi libertatea? Iata o metoda simpla care poate fi practicata:

Recunoasteti ca sunteti frustrat (sau stresat, dezamagit, singur, etc.). Lasa-te sa simti sentimentele, ca senzatii in corpul tau. Nu e nimic in neregula cu modul in care te simti.

Lasa un comentariu