Cel mai neglijat și mai puternic act de îngrijire de sine

Mulți dintre noi ne concentrăm (pe bună dreptate) să avem grijă de sănătatea noastră, să mâncăm alimente întregi și să încercăm să fim activi … în timp ce medităm și ne acordăm ceva timp de deconectare, departe de dispozitive.

Acestea sunt acte minunate de îngrijire de sine și sunt necesare și importante.

Dar există un singur act de grijă de sine, care este adesea neglijat și ar putea fi chiar mai important decât toate celelalte: practica de a te iubi pe tine însuți.

De fapt, acest lucru este atât de des neglijat, încât atunci când menționez „a te iubi pe tine”, mulți oameni nu știu ce înseamnă asta. Mulți dintre noi nu am făcut-o niciodată în mod conștient. Și dacă există undeva acolo, atât de rar este arătată încât devine o amintire uitată.

Dar cred că ar trebui să o facem pe parcursul zilei, cum ar fi să încercăm să bem 8 pahare de apă pe zi. Ar trebui să ne oferim cel puțin 8 doze de a ne iubi în fiecare zi.

Ce este această „iubire de sine” (nu în sens sexual)? Imaginați-vă că vă revărsați dragostea în inima voastră către cineva pe care îl iubiți cu drag – cum s-ar simți asta? Acum încearcă să faci același lucru pentru tine. Aceasta este dragostea de sine și este un concept complet străin pentru marea majoritate a oamenilor.

De ce este atât de important
Îi antrenez pe un număr de oameni, 1-la-1 și în grupuri mici și mari – și aproape toți cei pe care îi întâlnesc sunt într-un mod dificil de a se înțelege pe ei înșiși. Într-un fel de stres și durere. Dezamăgiți de ei înșiși, supărați pe ei înșiși, simțindu-se inadecvat în mod constant.

Vă raportați la asta? Cred că majoritatea dintre noi putem găsi o parte bună din noi înșine.

Aceasta este problema de bază cu care ne confruntăm majoritatea dintre noi, în fiecare zi. Nu iubim porțiuni mari din noi înșine. Ne învingem și auto-contrariăm, toată ziua. Subliniem incertitudinea, deoarece nu credem că suntem suficient de buni pentru a face față. Nu avem încredere în noi înșine să rămânem la ceva, pentru că de-a lungul timpului am format o imagine foarte proastă despre noi înșine. Ne enervăm pe noi înșine pentru că mâncăm prea mult, consumăm prea mult alcool, ne încurcăm într-o situație socială, ne distragem și vizionăm videoclipuri sau jucăm jocuri video, etc. Suntem duri cu noi înșine și nu ne place cum arătăm sau cine suntem, în multe privințe.

Acest lucru afectează totul în viața noastră. Ne face mai stresați, mai puțin fericiți, anxioși, deprimați, blocați, detașați, mai puțin fericiți în relații, mai puțin concentrați, mai susceptibili să ajungem la alimente confortabile sau la distragerea cumpărăturilor sau să ne mângâiem de stresul și durerea de a fi cine suntem.

Dar dacă ne-am putea dărui dragoste, ar începe să vindecăm toate acestea. Totul s-ar putea schimba. Am putea face față incertitudinii și haosului și dificultăților într-un mod mult mai rezistent.

Să ne oferim dragoste este un act atât de important de grijă de sine cu toate acestea se practică atât de rar.

Lasa un comentariu