Cauze ale procrastinarii

Urasti acel moment cand exista ceva ce trebuie sa faci, dar nu vrei sa o faci sau nu te poti motiva? Toata lumea se amageste la un moment dat, dar unii oameni evita obligatiile lor nedorite atat de mult incat rezulta intr-o spirala descendenta a emotiilor care are un efect de bulgare de zapada Deci, ce cauzeaza o tendinta de a evita sarcini dificile si de a cauta alte lucruri legate de timpul tau?

Unul dintre principalele motive pentru care amanarea este o provocare pentru este ca toata lumea are un motiv diferit pentru a face acest lucru. Mai mult decat atat, aceeasi persoana poate avea o varietate de motive pentru procrastinarea pe diferite sarcini. Cheia pentru a inlatura amanarea este sa afli care sunt motivele tale specifice pentru a face acest lucru si apoi sa le abordezi la baza. Daca vrei cu adevarat sa descoperi „de ce oamenii procrastinate”, cel mai bun mod de a face asta este sa te uiti la cauze de amanare.

Motivul # 1: perfectionism

Poate ca sunteti ingrijorat ca ati putea face o greseala in munca dvs. si expuneti o slabiciune. Frica de a face greseli este un lucru real si poate cauza oamenilor sa-si amane unele din obligatiile importante pentru o alta zi. Acesta este un tip de mentalitate care este abordata in mentalitatea lui Carol Dwick: „Noua psihologie a succesului”. In aceasta carte, psihologul universitatii Stanford, Dr. Carol S. Dwick, detaliaza puterea mentalului. Dwick se refera la succese in scoala, in sport, in munca, in arte si in alte domenii ale efortului uman in ceea ce priveste modul in care cineva se gandeste la talentele si abilitatile lor.

In timp ce unii ar putea crede ca a fi perfectionist este o trasatura pozitiva, este de fapt destul de daunatoare. Este un amestec periculos de obiceiuri si atitudini anti-productive care descurajeaza progresia. Desi adesea gresit intelese ca avand standarde ridicate, perfectionismul limiteaza definitia succesului la un standard nerealist. Acest standard nu va fi niciodata atins, deci de ce sa incercati?

Motivul # 2: Teama de necunoscut

Dupa cum se dovedeste, vechea expresie „Ceea ce nu stiti nu va poate face rau” nu este cu adevarat adevarata. In aproape toate cazurile, daca ignorati ceva pentru o lunga perioada de timp, sperand ca va disparea, va deveni mai rau. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au efectuat un studiu asupra efectelor de a lasa dezinformarea sa ramana in mintea cuiva. Studiul nr testele ca dezinformarea ramane in memoria ta si continua sa influenteze gandirea lor, chiar daca persoana este constienta de faptul ca se inseala. Persoana este, de asemenea, probabil sa faca uz de dezinformare, mai ales daca se potriveste cu convingerile existente si face o poveste logica.

Lasa un comentariu