Bucuria unui loc de muncă semnificativ

Nu toată lumea are luxul de a face o muncă semnificativă – poate că trebuie să lucrați la un restaurant fast-food doar pentru a cumpăra alimente, de exemplu. Am înțeles.

Oamenii din toate domeniile au găsit o muncă semnificativă – de obicei, atunci când ați făcut ceva bun în viețile altora. Profesorii care văd ochii unui copil strălucind atunci când fac un experiment științific sau citesc o poveste bună. Asistentele care ajută pe cineva care este în durere. Voluntari care ajută la un proiect care face o comunitate mai bună. Scriitori care informează sau încânta sau provoacă. Mamele care ajută copiii devin oameni minunați. Un șofer de autobuz care îi ține pe elevi în siguranță, astfel încât să poată învăța. Oamenii de știință care avansează cunoașterea umană. Profesorii de yoga care aduc o dimensiune a păcii interioare la dimineața oamenilor. Un grădinar de flori al cărui produs va face casele oamenilor mai fericite. Un consilier care îi ajută pe cineva să facă față durerii sau anxietății. Un inginer de software a cărui aplicație îi împuternicește pe creatori. Un artist a cărui muncă îi dă oamenilor un nou mod de a vedea lumea. Un instructor personal care îi ajută pe clienții săi să devină mai sănătoși. Un antrenor care îi ajută pe clienți să facă progrese în viața lor.

Cu siguranță oricine poate găsi o semnificație în munca lor. Lucrează într-un birou? Poate că se poate simți semnificativ pentru a servi echipei acestuia, astfel încât munca lor să devină mai ușoară sau ca proiectul pe care îl fac să se realizeze, dar și finalizeze. Poate ajutați la a face ziua mai strălucită oamenilor din jurul dvs. cu pozitivitate sau simțul umorului. Poate vă încântați clienții cu serviciile dvs. Un sentiment de semnificație poate veni chiar dacă oamenii care beneficiază nu își dau seama ce ați făcut. Știind că ai făcut mai bine unei vieți este un lucru minunat.

Înțelesul este ceva care face viața mai bună – inclusiv propria ta viață. Dacă puneți zâmbete pe fețele oamenilor, ajutându-i să-și găsească mintea, ajutându-i să-și facă un loc de muncă, făcând locurile lor de muncă mai ușoare sau durerile de cap mai mici … faceți ceva semnificativ.

Munca semnificativă este în jurul nostru și este profund satisfăcătoare. Poate fi chiar motiv de bucurie, dacă ne putem conecta la acel înțeles, în loc să trecem prin anumite acțiuni mecanice.

Lasa un comentariu